Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Cum sa inveti si sa progresezi repede

Cum sa inveti si sa progresezi repede

Cum sa inveti si sa progresezi repede

Cum sa inveti si sa progresezi repede

O formare, un job nou sau o noua misiune, aprofundarea studiilor sau evolutia profesionala, veti intalni multe oportunitati de a dobandi noi competente si cunostinte.

Acest lucru face mai interesant fiecare moment din viata voastra. Totusi, nu este intotdeauna usor, mai ales atunci cand informatiile si solicitarile vin din toate partile si nu reusiti sa retineti tot ceea ce ati invatat.

Evolutia voastra profesionala depinde, printre altele, de capacitatea voastra de a intelege informatiile si de a le folosi cu intelepciune. Deoarece nu exista o limita de varsta pentru a invata, este foarte important sa invatati sa va optimizati abilitatile de invatare si memorare.

Dorind sa faceti totul bine, veti ajunge la un moment dat sa faceti prea mult. Sunt foarte multe cazuri cand pentru angajati nu conteaza orele de munca, riscand sa devina contraproductivi iar capacitatea lor de analiza va avea de suferit iar valorile si capacitatile decizionale vor fi distorsionate.

Intr-un mediu solicitant sau in conditii de munca zgomotoase, retinerea informatiilor este un proces destul de dificil. Pentru a optimiza procesul de invatare, trebuie sa luptati impotriva acestor conditii din mediul extern. Inainte de incepe sa analizati un studiu sau sa revizuiti anumite rapoarte, trebuie sa va desprindeti temporar de tot ceea ce se intampla in jurul vostru. Anuntati colegii de acest aspect, deoarece in calm si liniste puteti sa va concentrati cel mai bine.

Cu siguranta informatiile pe care le retineti si vi le reamintiti cel mai repede sunt acelea care va intereseaza. Indiferent de varsta, ceea ce ne place se inradacineaza cel mai usor in memoria noastra. Fiind constienti de acest lucru, trebuie sa acordati prioritate activitatilor care va intereseaza si care ar putea sa va ajute in viitor.

Avand in vedere ca parcursul vostru profesional este marcat de intalniri cu persoane din diferite categorii si domenii de activitate, incercati sa profitati de fiecare dintre ele pentru a invata lucruri noi.Mai multe despre "Cum sa inveti si sa progresezi repede":

Sfaturi pentru a decide repede si bine

Sfaturi pentru a decide repede si bine

Sunteti adesea indecisi? Sunteti tentati sa luati deciziile in ultimul moment? Luarea unei decizii nu a fost niciodata o sarcina usoara pentru voi?

» Citeste tot articolul

Rezolvarea conflictelor cu colegii

Rezolvarea conflictelor cu colegii

Este din ce in ce mai greu sa convietuiesti in open space alaturi de colegi? Sunteti de parere ca este destul de dificil sa te intelegi cu toti colegii de birou iar conflictele intre colegi sunt prost intelese?

» Citeste tot articolul

Stagiul: nu neglijati nicio pista!

Stagiul: nu neglijati nicio pista!

Convingerea unui angajator pentru a va deschide usile companiei lui este un aspect care trebuie tratat cu foarte mare atentie. Venim in ajutorul vostru cu cateva sfaturi care sa va ajute in acest sens.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania