Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Cum sa cautati job-uri pentru studenti

Cum sa cautati job-uri pentru studenti

Cum sa cautati job-uri pentru studenti

Cum sa cautati job-uri pentru studenti

Vreti sa lucrati in perioada studentiei pentru a castiga niste bani in plus sau pentru a cumula experienta ? Companiile vin in ajutorul vostru cu oferte de job-uri pentru studenti.

Exista numeroase piste prin care puteti sa cautati un job. Odata ce ati luat decizia sa va cautati un job care sa corespunda criteriilor voastre, nu ezitati sa vorbiti despre acest lucru. Aceasta metoda este uneori foarte eficienta.

Analizati anunturile din presa si inscrieti-va la agentiile de recrutare. Acestea va pot ajuta si in pregatirea candidaturii voastre. Este important sa adaptati CV-ul vostru job-ului pentru care doriti sa aplicati.

Puteti, de asemenea, sa optati si pentru candidaturi spontane si sa trimiteti CV-ul si scrisoarea de intentie direct la companiile care va intereseaza.

Este foarte important sa stiti ca perioada in care puteti gasi un job poate varia. De aceea daca vreti sa aplicati pentru un job de vara este bine sa incepeti sa cautati oferte inca din ianuarie-februarie.

Pentru o candidatura spontana, ganditi-va sa cautati in toate sectoarele dar mai ales in cele care au o oferta bogata de job-uri pentru studenti : turism, vanzari. Job-urile de vara prezinta un avantaj pentru studenti deoarece companiile au nevoie de personal in aceasta perioada, fie datorita angajatilor permanenti care sunt in concediu, fie datorita faptului ca in anumite sectoare in aceasta perioada se desfasoara cea mai mare activitate. Daca puteti, incercati sa gasiti un job care sa corespunda cu studiile voastre!

Un job pentru studenti este important deoarece:

> Contribuie la imbunatatirea situatiei financiare. Multi studenti trebuie sa lucreze in perioada studiilor pentru a-si asigura o parte a cheltuielilor.
> Constituie o experienta profesionala. Un job pentru studenti este un prim pas spre piata muncii.
> Constituie un ajutor pentru companii mai ales in perioadele cu activitate foarte mare sau pentru anumite proiecte.

In concluzie un job in perioada studentiei este foarte util chiar daca va angajati mai devreme sau mai tarziu!Mai multe despre "Cum sa cautati job-uri pentru studenti":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Va recomandam: Cum sa cautati job-uri pentru studenti

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania