Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Cum sa alegeti job-ul potrivit

Cum sa alegeti job-ul potrivit

Cum sa alegeti job-ul potrivit

Cum sa alegeti job-ul potrivit

Pana sa gasiti job-ul potrivit este nevoie de anumite sacrificii din partea voastra, trebuie sa incercati mai multe job-uri din domeniile dorite de voi si care credeti ca ar putea sa va ajute in dezvoltarea voastra profesionala.

In mod sigur, principala modalitate prin care cautati un job este internetul. Acest mijloc de comunicare va ajuta sa apelati la ajutorul site-urilor specializate de recrutare, firmelor de recrutare sau direct la site-urile companiilor.

Cei care apeleaza la internet, primesc zilnic alerte cu job-uri noi, in functie de domeniile de care sunt interesati. Din lista de job-uri pe care o primiti trebuie sa le selectati doar pe acelea care corespund cel mai bine profilului vostru.

CV-ul si scrisoarea de intentie pe care vreti sa le trimiteti companiei care a scos la concurs un job si care credeti ca s-ar potrivi profilului vostru, trebuie sa fie personalizate si adaptate. Incercati sa aplicati doar la acele job-uri care va motiveaza cu adevarat. In acest fel puteti sa eliminati situatiile jenante in care sunteti chemat la un interviu si va dati seama ca nu va mai intereseaza acel job.

In momentul in care gasiti un job, al carui titlu este exact job-ul ideal pentru voi, nu aplicati pentru acesta inainte de a citi si a analiza in prealabil care sunt cerintele si responsabilitatile pe care le presupune acesta.

Incercati sa nu aplicati la toate job-urile pe care le primiti, ci faceti o selectie a acestora. In acest fel veti elimina situatiile in care veti fi angajat pe un post care nu are nicio legatura cu ceea ce v-ati dori sa faceti in viitor. Acest moment va fi dificil si pentru voi si pentru angajator.

In momentul in care credeti ca ati gasit job-ul potrivit faceti o analiza a companiei pentru a vedea unde este situata, incercati sa obtineti informatii de la fosti angajati, vedeti daca este o companie care este interesata sa se dezvolte. In acest fel, vedeti daca job-ul propus merita anumite sacrificii din partea voastra.

Verificati daca obiectivele voastre corespund cu cele ale companiei si, in acest fel, veti fi mai aproape de job-ul dorit. Totusi, alegerea job-ului potrivit necesita multa experienta, este destul de greu ca primul job ales sa fie si cel mai potrivit pentru voi.

La inceput de cariera multi aleg un job pentru a se obisnui cu piata muncii, pentru a cumula experienta si, de aceea, putem spune ca in cele mai multe cazuri primele job-uri nu inseamna ca sunt si job-urile dorite.Mai multe despre "Cum sa alegeti job-ul potrivit":

Vacanta sau job?

Vacanta sau job?

Vacanta, perioada cea mai asteptata pentru majoritatea studentilor si elevilor, a devenit in ultimul timp un moment foarte bun pentru a castiga niste bani si experienta.

» Citeste tot articolul

Joburi online

Joburi online

Joburile online au devenit principalul mijloc de angajare pe piata din Romania. Asadar, trebuie sa fiti activi in mediul online ca sa ajungeti la jobul pe care il doriti.

» Citeste tot articolul

Motivarea durabila

Motivarea durabila

Pentru a fi realizabila, motivarea trebuie sa fie insotita de reusita, iar reusita depinde de volumul actiunilor intreprinse.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania