Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Cum optimizam cautarea unui loc de munca

Cum optimizam cautarea unui loc de munca

Cum optimizam cautarea unui loc de munca

Cum optimizam cautarea unui loc de munca

Nu este loc de amatorism in cautarea unui loc de munca. Totul trebuie sa fie organizat pentru a nu pierde timp si energie.


Definirea obiectivelor

Definirea clara si precisa a obiectivelor profesionale trebuie sa reprezinte o prioritate pentru voi, aceasta fiind baza oricarei cautari a unui loc de munca. In functie de fiecare domeniu, dar si de situatie, pentru un tanar absolvent, o persoana care doreste sa-si reorienteze cariera spre alt domeniu de activitate, etc., obiectivele de cariera sunt definite diferit.

Obiectivele de cariera se pot schimba in functie de parcursul profesional, insa este important sa stiti sa va definiti foarte bine prioritatile. Pentru a personaliza cautarea unui loc de munca, evaluarea personalitatii si capacitatii voastre de integrare este esentiala.

Cercetarea continua

Cunoasterea in cele mai mici detalii a oportunitatilor de pe piata garanteaza o reusita in cautarea unui loc de munca sau schimbarea carierei in momente cheie. Acest aspect se bazeaza pe informarea neintrerupta despre ofertele de locuri de munca disponibile pe piata. Veti avea nevoie, de asemenea, de informatii despre sectorul de activitate care va intereseaza si companiile in care ati dori sa va angajati.

Internetul a devenit in ultimii ani mijlocul de comunicare cel mai folosit pentru cautarea de locuri de munca. Totusi, in functie de domeniul care va intereseaza, presa economica si specializata ar putea reprezenta un mijloc foarte important de comunicare.

Convingeti angajatorii

Redactarea CV-ului este o etapa cruciala in cautarea unui loc de munca si trebuie sa acordati suficient timp pentru aceasta activitate. Instrument esential in cautarea unui loc de munca, CV-ul reprezinta suportul principal pentru un viitor interviu de angajare.

Pentru a sustine si prezenta cat mai bine CV-ul, scrisoarea de intentie trebuie sa demonstreze compatibilitatea intre profilul vostru, job-ul si companie.

Pregatiti fiecare interviu de angajare bazandu-va pe elementele care demonstreaza cunostintele despre sectorul respectiv, despre companie si competentele necesare.

Tinand cont de aceste sfaturi puteti construi un plan de actiune pentru a obtine job-ul dorit.Mai multe despre "Cum optimizam cautarea unui loc de munca":

Retelele sociale: cum va puneti in valoare?

Retelele sociale: cum va puneti in valoare?

Personale sau profesionale, cele doua mari categorii de retele sociale sunt folosite din ce in ce mai mult in ultima perioada. Este foarte important sa invatati sa va gestionati identitatea virtuala.

» Citeste tot articolul

Cum rezolvati un conflict cu seful?

Cum rezolvati un conflict cu seful?

Sunteti angajati de ceva timp in cadrul companiei si aveti dificultati in a va face recunoscuti de sef, acesta nu va ofera posibilitatea sa va remarcati? Cum rezolvati acesta situatie?

» Citeste tot articolul

Solutii pentru un job nou

Solutii pentru un job nou

Venim in ajutorul vostru cu sfaturi pentru a putea face fata provocarilor cu care o sa va confruntati in demersul vostru pentru a gasi un nou loc de munca.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania