Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Cum ne pregatim pentru examen?

Cum ne pregatim pentru examen?

Cum ne pregatim pentru examen?

Cum ne pregatim pentru examen?

Sustinerea unui examen necesita o pregatire prealabila chiar si pentru rezultate minime. Nu este vorba despre niciun regim drastic ci doar de respectarea unor pasi logici si de bun simt.

In primul rand, conteaza foarte mult care este abordarea pe care ati avut-o pana in acel moment asupra respectivului subiect. De cele mai multe ori daca sunteti unul dintre cei interesati de ceea ce aveti de invatat pentru examen problema este pe jumatate rezolvata pentru ca nu veti avea aceleasi dificultati in a retine ceea ce aveti de acumulat si veti fi deschis sa aprofundati subiectul si sa aduceti un plus de informatie rezolvarii pe care o veti da subiectelor.
Dar, deoarece acest lucru nu este cea mai intalnita situatie, vom lua in discutie abordarea clasica a studentului: „trebuie sa invat sa iau examenul”.  Asadar, pentru a va mai usura din munca pe care o necesita pregatirea pentru examen va oferim unele coordonate de care puteti tine cont.

Trucuri pentru pregatirea unui examen

- Organizati-va timpul

Inainte de a incepe sa va pregatiti pentru examen faceti-va o planficare care sa fie realista si pe care sa o puteti respecta. Stabiliti-va niste limite care sa delimiteze parcurgerea partilor principale din materie. Lasati-va timp pentru o recapitulare generala, dar nu lasati acest lucru pentru ultima zi.

- Recompensati-va

Incercati metoda recompensarilor: stabiliti o modalitate de a imparti materialele pe care le aveti de invatat pentru examen - de exemplu pe capitole - si in timpul dintre doua serii de studiu luati pauze in care sa faceti ceva care sa va deconecteze si sa va faca placere.

- Invatati cu prietenii

Daca nu sunteti genul de persoana care sa se poata concentra mai mult timp pe ceva, un ajutor foarte bun sunt prietenii pentru ca puteti imbina utilul cu placutul, cu conditia sa fiti concentrati cu totii pe materialele pentru examen.

- Rezolvati subiecte date anterior

Este util sa va obisnuiti cu stilul examenului respectiv rezolvand subiecte care au fost date in alti ani sau altor colegi.

- Nu trisati!

Nu cautati metode alternative de a promova examenele pentru ca de cele mai multe ori ceea ce pregatiti pentru un examen va poate fi util la un moment dat si, in plus, obisnuirea cu procesul in sine de pregatire va ofera anumite beneficii de care veti putea profita de fiecare data cand veti mai fi pusi intr-o astfel de situatie. Priviti-o ca pe o investitie pe termen lung in voi!

- Nu lasati totul pentru ultima zi!

Aceasta „metoda” de a se pregati pentru un examen nu face decat sa va creasca stresul si sa va frustreze, exact elementele de care trebuie sa scapati inainte de evaluare. Este foarte constructiv sa nu adoptati aceasta practica pentru ca nu da rezultate si va epuizeaza in mod inutil.

- Relaxati-va!

In ziua de dinaintea examenului opriti-va din invatat, nu incercati sa cuprindeti din nou toata materia, pentru ca de cele mai multe ori acest lucru se transforma intr-un proces stresant si nu este deloc constructiv. Rezervati aceasta zi in planificarea pe care ati facut-o la inceput pentru a va odihni si a va lua gandul de la examenul de a doua zi.

Si in procesul de recrutare puteti intalni examene pe care sa trebuiasca sa le sustineti – testele de recrutare. Deci exercitiul de pregatire pentru un examen va este util si pentru obtinerea unui job.

Va este folositoare pregatirea pentru un examen deoarece va dezvoltati capacitatea de invatare si cu fiecare exercitiu de acest tip veti descoperi noi modalitati care va ajuta sa invatati!

 Mai multe despre "Cum ne pregatim pentru examen?":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania