Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Cum inlocuim lipsa experientei

Cum inlocuim lipsa experientei

Cum inlocuim lipsa experientei

Cum inlocuim lipsa experientei

Problema foarte intalnita, mai ales in cazul studentilor si tinerilor absolventi, lipsa experientei poate sa le inchida anumite usi si poate sa-i impiedice in dezvoltarea lor profesionala.

Majoritatea companiilor care publica anunturi cu locuri de munca, cauta candidati cu un numar minim de ani sau luni de experienta. Din fericire, locul de munca nu este singurul loc de unde puteti dobandi experienta. Incercam sa va prezentam cateva trucuri care sa va ajute sa inlocuiti lipsa experientei.

Puneti in valoare calitatile voastre

Este important, ca atunci cand nu aveti experienta necesara pentru job-ul dorit, sa fiti foarte convingatori in timpul interviului de angajare si sa dovediti angajatorului ca aveti calitatile pe care le cauta la viitorul angajat.

Cum sa evaluati experienta voastra? Foarte multi lucreaza o anumita perioada intr-un domeniu, dar fara a progresa. In consecinta, nu timpul conteaza, ci ceea ce reusiti sa invatati acolo. Trebuie sa stiti ca atunci cand cauta persoane cu experienta, angajatorii vor sa se asigure de calitatea lor.

Iata ce puteti sa raspundeti unui angajator in momentul in care pune accentul pe lipsa voastra de experienta:

« Sunt foarte motivat si ambitios. »
« Invat repede, sunt eficient si responsabil. » Demonstrati acest lucru prin exemple concrete din experientele voastre personale.
Demonstrati angajatorului ca ati dobandit experienta necesara pentru acel job prin activitati extrascolare, de voluntariat, job-uri de vara. Nu este obligatoriu sa fi fost angajat pentru a face fata unui job.
Demonstrati angajatorului ca pregatirea voastra va face potriviti pentru job-ul respectiv si ca aveti cunostintele tehnice si intelectuale necesare acestui job.
Puneti accentul pe recomandari, de la fosti profesori, sefi, etc. Orice poate sa va ajute in acest moment.
Aratati angajatorului ca va doriti foarte mult acel job (dar sa nu exagerati deoarece veti putea fi manipulati mai tarziu). Aratati ca sunteti informati despre acest domeniu, iar studiile in domeniul respectiv pot sa va ajute foarte mult.

In consecinta, daca experienta voastra profesionala, scolara sau de alt nivel nu este exceptionala, nu va asteptati ca CV-ul vostru sa fie exceptional!Mai multe despre "Cum inlocuim lipsa experientei ":

Vacanta sau job?

Vacanta sau job?

Vacanta, perioada cea mai asteptata pentru majoritatea studentilor si elevilor, a devenit in ultimul timp un moment foarte bun pentru a castiga niste bani si experienta.

» Citeste tot articolul

Munca de acasa

Munca de acasa

De ce sa muncim la domiciliu? Care sunt avantajele si dezavantajele pentru munca la domiciliu?

» Citeste tot articolul

De ce sa studiez in strainatate?

De ce sa studiez in strainatate?

Orice student viseaza sa ajunga sa studieze in strainatate. Este de inteles acest lucru, deoarece in acest fel isi pot dezvolta cunostintele, in special pe cele de limba straina, pot sa cunoasca oameni noi cu mentalitati diferite.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania