Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Cum gestionezi apelul angajatorului

Cum gestionezi apelul angajatorului

Cum gestionezi apelul angajatorului

Cum gestionezi apelul angajatorului

Invata cum sa gestionezi un apel telefonic primit din partea angajatorului pentru a te invita la un interviu sau pentru a afla mai multe despre tine.


Cand un responsabil de recrutare te contacteaza, in general are intentia de a te chema la un interviu. Dar daca profita de ocazie pentru a te testa? Indiferent de intentiile sale, tu trebuie sa ai in vedere doua lucruri esentiale in atitudinea ta la telefon: ascultare si prezenta de spirit.

Pentru a putea intelege mai bine cerintele interlocutorului si pentru a putea raspunde la ele, ai nevoie de o ambianta linistita in timpul conversatiei telefonice. Daca esti in trafic sau in mijlocul unei sedinte, nu ezita sa propui angajatorului sa revii cu un telefon de indata ce esti disponibil.

La telefon, angajatorul va acorda atentie modului cum comunici. Ai grija ce limbaj folosesti si pe ce ton vorbesti. Nu utiliza fraze si expresii negative si evita interjectiile si ezitarile in vorbire ("aaa", "mmm", "hmm").

Daca interlocutorul intarzie in precizarea motivului pentru care te-a contactat, cu siguranta doreste sa te testeze. Acest lucru se intampla mai ales in cazul job-urilor ce necesita siguranta de sine si proactivitate. Pentru a demonstra acest lucru, poti pune tu intrebari, prin care sa-ti arati interesul pentru candidatura respectiva: "Va pot fi de folos cu alte informatii?", "Aveti nevoie de informatii complementare celor din CV-ul meu?".

Unele din cele mai frecvente invitatii la interviu care contin si teste sunt cele pentru candidaturile intr-o limba straina. Daca job-ul pentru care ai aplicat iti solicita cunoasterea avansata a unei limbi straine, responsabilul de recrutare iti poate testa cunostintele direct cu ocazia primei convorbiri telefonice. Avand in vedere ca multi candidati sustin in CV ca stiu limbi straine la nivel avansat, iar in realitate nivelul lor de cunostinte este  in cel mai bun caz mediu, testarea cu ocazia primului apel este in avantajul angajatorului, putand astfel face o selectie preliminara a candidatilor, fara a mai pierde timpul de a-i invita la interviu.

Atunci cand iti depui candidatura pentru mai multe job-uri, fii mereu pregatit pentru apelurile telefonice si retine numele firmei si postul pentru care ai aplicat. Una dintre erorile comune este sa nu-ti aduci aminte la telefon de candidatura respectiva si sa pui intrebari de tipul: "Despre ce post este vorba?", "Unde era publicat anuntul?", "Cand am aplicat?". Pentru a evita o astfel de atitudine ce denota lipsa de motivare si de organizare, este bine sa ai tot timpul la indemana un istoric al candidaturilor tale, care sa contina data, compania si numele postului.

De asemenea, este la fel de util sa ai la indemana un CV. Este posibil ca un responsabil de recrutare sa doreasca sa confirme telefonic anumite informatii din CV, sau sa aiba intrebari legate de o anumita specificare in candidatura ta.

Dupa incheierea convorbirii, trimite-i angajatorului un e-mail de multumire pentru conversatia avuta, in care sa-ti manifesti interesul pentru job!Mai multe despre "Cum gestionezi apelul angajatorului":

Retelele sociale: cum va puneti in valoare?

Retelele sociale: cum va puneti in valoare?

Personale sau profesionale, cele doua mari categorii de retele sociale sunt folosite din ce in ce mai mult in ultima perioada. Este foarte important sa invatati sa va gestionati identitatea virtuala.

» Citeste tot articolul

Cum rezolvati un conflict cu seful?

Cum rezolvati un conflict cu seful?

Sunteti angajati de ceva timp in cadrul companiei si aveti dificultati in a va face recunoscuti de sef, acesta nu va ofera posibilitatea sa va remarcati? Cum rezolvati acesta situatie?

» Citeste tot articolul

Solutii pentru un job nou

Solutii pentru un job nou

Venim in ajutorul vostru cu sfaturi pentru a putea face fata provocarilor cu care o sa va confruntati in demersul vostru pentru a gasi un nou loc de munca.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania