Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact

Cum demisionam?

Cum demisionam?

Cum demisionam?

O ambianta neplacuta la birou, un salariu nesatisfacator, lipsa oportunitatilor, sentiment de instabilitate, lipsa recunostintei, toate acestea duc la demisia angajatilor.

Contractul de munca poate fi intrerupt de oricare dintre parti. Sa demisionezi nu este un lucru usor, chiar daca detestati ceea ce faceti si suportati din ce in ce mai greu atmosfera de la job. Ca orice decizie profesionala si demisia necesita o pregatire prealabila.

> Sunteti siguri de decizia voastra? A demisiona este o decizie foarte grea. V-ati luat timpul necesar de a pune in balanta argumente pro si contra (ce e bun si ce e rau)? Stiti deja ce veti face maine? Chiar daca jobul vostru prezent nu este perfect, cel mai bun moment pentru a demisiona este sa asteptati o oferta concreta de la un alt angajator.

> Cum va pregatiti? Prima etapa este consultarea contractului pentru a respecta clauzele pentru preaviz. Trebuie sa va interesati si despre posibilitatea de a intra in somaj in cazul in care nu se concretizeaza nicio oferta.

> Cand demisionati? Cand doriti, cand sunteti pregatiti ! Puteti sa profitati de intalnirea saptamanala cu superiorul direct si sa-i solicitati o intalnire exceptionala sau, chiar mai mult, sa ii trimiteti o scrisoare de demisie cu confirmare de primire.

> Ce scrieti in demisie? Demisia ramane un document indispensabil dar foarte impersonal si formal. Daca aveti un motiv evident pentru demisie, precizati-l ! Precizati data plecarii voastre tinand cont de perioada de preaviz. Nu uitati sa multumiti angajatorului pentru increderea acordata.

> Trebuie sa va ganditi la viitor? Trebuie sa aveti grija sa plecati in cele mai bune conditii. O viata profesionala este lunga si este posibil sa intalniti in viitor colegi sau chiar sefi de la job-ul actual. Este posibil, ca peste cativa ani, sa va intoarceti pentru un nou job. Trebuie sa lasati toate usile deschise!

> Ce trebuie sa luati cu voi? Ganditi-va sa cereti o scrisoare de recomandare. Acest document va poate fi de folos in cautarea unui nou loc de munca. Daca ati stabilit anumite legaturi cu furnizori, clienti, este bine sa pastrati contactele acestora. Oricand pot sa apara noi oportunitati.

Foarte important, atunci cand demisionati este sa stiti ca acest lucru reprezinta sfarsitul unei perioade dar inceputul unui viitor profesional.Mai multe despre "Cum demisionam?":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Va recomandam: Cum demisionam?

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania