Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Concediul - suntem prizonierii tehnologiei

Concediul - suntem prizonierii tehnologiei

Concediul - suntem prizonierii tehnologiei

Concediul - suntem prizonierii tehnologiei

Liber pe perioada concediului de odihna, dar nu prea!


Noile tehnologii fac aproape imposibila izolarea in timpul concediului.

Trebuie, sau nu, sa ramanem disponibili in timpul concediului?... Este o intrebare care si-a pierdut din sens in era tehnologiei. Un laptop sau Blackberry, toate mijloacele sunt bune pentru ca legatura cu clientii, furnizorii, colaboratorii si sefii sa nu fie niciodata intrerupta. Evident, fiecare poate apasa butonul “Off” al telefonului sau calculatorului...

Evitarea aglomerarii

Izolarea completa fata de colaboratorii de la servici nu are doar avantaje. Daca  initial, aceasta izolare garanteaza linistea celui care nu raspunde la mail-uri si telefoane, pana la revenirea acestuia la birou, in momentul reinceperii activitatii risca sa produca o mare aglomerare de apeluri, mailuri, etc. De multe ori cand realuam activitatea de la birou, 2-3 zile sunt compromise pentru a sorta / a raspunde la sutele de e-mailuri primite.

Liber la ore fixe

Cu toate acestea, trebuie sa stiti ca nu este insa necesar sa ramaneti tot timpul disponibil deoarece vacantele trebuie sa constituie un moment de ruptura. O data pe saptamana este suficient pentru a raspunde eficient problemelor urgente.

Precautii inainte de a pleca in concediu

Inainte de a pleca in concediu, este bine sa discutati cu colegii pentru a stabili daca au fost rezolvate toate problemele urgente si cum puteti preveni eventualele probleme care ar putea sa apara. Este recomandat ca inainte de a pleca in concediu sa desemnati un corespondent pe care partenerii externi pot sa-l contacteze si care sa aiba un orar bine stabilit. Atentie, este  vorba de un corespondent si nu de un inlocuitor temporar iar deciziile cele mai importante trebuie sa ramana in prerogativele dvs. De aceea un e-mail transmis tuturor colaboratorilor, clientilor, colegilor pentru a anunta plecarea dvs in concediu este imperativ.

Multa munca va asteapta la intoarcerea la birou, asa ca profitati cat puteti de concediu! Mai multe despre "Concediul - suntem prizonierii tehnologiei":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania