Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Cariera functionarilor

Cariera functionarilor

Cariera functionarilor

Cariera functionarilor

Fiti deschisi catre abordari diverse si nu excludeti optiunile pe care le aveti pana nu va documentati bine. De exemplu, poate o cariera de functionar public ar fi mai potrivita decat va asteptati.

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 530 din 14 iulie 2008 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici.

Cariera functionarilor este un proces, la prima vedere, formal, supus regulilor instituite de lege, pe care il parcurge functionarul. Cariera functionarilor publici este presarata de examene anuale de care depinde viitorul lor profesional.

Cu toate ca statul incearca sa sustina dezvoltarea carierei functionarilor, cei mai buni dintre acestia migreaza spre job-uri mai bune din sectorul privat. Un pas important in cariera functionarilor este reprezentat de evaluarea acestora.

Avansarea in cariera unui functionar public se face in mod treptat, asta daca sunt indeplinite conditiile necesare. Exista si cazuri cand cariera functionarilor ramane constanta multi ani. O cariera in domeniul administrativ are si avantaje prin faptul ca prezinta stabilitate, bancile acorda mai usor credite persoanelor angajate in acest sector.

In administratia romaneasca modalitatile de dezvoltare a carierei functionarilor sunt : promovarea, avansarea in grad si mobilitatea. Fiecare institutie are planuri proprii pentru a dezvolta cariera functionarilor.

Cum orice meserie este bazata pe cunostinte, pregatirea profesionala are o importanta deosebita si in cariera functionarilor.Mai multe despre "Cariera functionarilor":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Va recomandam: Cariera functionarilor

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania