Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Candidatura electronica

Candidatura electronica

Candidatura electronica

Candidatura electronica

Sunteti din ce in ce mai tentati sa trimiteti candidaturile voastre prin email. In acest caz este indicat sa precizati intotdeauna referintele anuntului sau subiectul precis in titlul email-ului.

Daca apelati la ajutorul internetului pentru cautarea unui loc de munca, puteti observa ca angajatorii care isi prezinta ofertele de munca pe internet pun adesea la dispozitia voastra si date de contact personale, e-mailuri.

A devenit foarte usor de trimis un e-mail care sa contina CV-ul vostru si o scrisoare de intentie personalizata pentru job-ul pentru care aplicati.

Documentele pe care le atasati e-mail-ului nu trebuie sa le atasati sub numele « CV.doc » sau « Scrisoare de intentie.doc ». Motivul pentru care trebuie sa va personalizati candidatura este faptul ca angajatorul poate sa primeasca zeci de candidaturi si chiar jumatate din acestea sa fie cu denumirea « CV.doc ». Utilizarea unei denumiri clare prin « Nume.Prenume.CV.doc » si « Nume.Prenume.Scrisoare.doc » poate sa va avantajeze in selectia angajatorului.

Atunci cand trimiteti candidatura voastra electronic, in mod general, CV-ul este atasat e-mail-ului. Dar intrebarea apare in cazul scrisorii de intentie. Scrisoarea de intentie trebuie sa fie un fisier atasat separat sau prezentata in corpul e-mail-ului. Este interesant de folosit a doua varianta. In acest fel veti reusi sa impresionati angajatorul inca din momentul in care deschide e-mailul.

Daca nu ati primit un raspuns in zece zile de la trimiterea candidaturii voastre puteti sa reveniti cu un e-mail prin care sa incercati sa aflati informatii despre candidatura. Sunt angajatori care pun accent pe candidatii motivati si care incearca sa monitorizeze stadiul candidaturii lor.

Candidatura electronica este mai usor de folosit si mai rapida, dar mai periculoasa decat candidatura clasica, deoarece angajatorii acorda mai putin timp candidaturilor voastre. Citirea candidaturilor pe calculator este mai rapida decat cea a candidaturilor clasice, pe hartie.Mai multe despre "Candidatura electronica":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Va recomandam: Candidatura electronica

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania