Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Asigurarea unei cariere reusite

Asigurarea unei cariere reusite

Asigurarea unei cariere reusite

Asigurarea unei cariere reusite

Toti avem mici imprefectiuni, dar pentru a reusi in viata profesionala trebuie sa incercam le eliminam.


Prin acest articol incercam sa va prezentam cateva sfaturi pentru a reusi in cariera si a trece mai usor peste anumite defecte care va pot impiedica in ascensiunea profesionala.

1. Depasiti-va nervozitatea !

Nervozitatea este o emotie puternica care  « umbreste » capacitatea de decizie si va face sa luati decizii gresite, sa spuneti lucruri pe care le regretati apoi. Cum va scuzati ? Incercati sa intelegeti ceea ce declanseaza aceasta iesire de furie : survine atunci cand sunteti stresat sau coplesit de munca ? este o reactie de aparare atunci cand va simtiti acuzat ?

Trebuie sa invatati sa va dati seama de semnele furiei (tensiune crescuta, respiratie dificila, ganditi negativ) si sa va impuneti un moment de pauza. De exemplu, iesiti din incapere, numarati pana la 20, scrieti pe o foaie de hartie sentimentele pe care le aveti in acel moment.

Odata ce va calmati, sunteti mult mai precis si exprimati-va nemultumirea cu mai multa stapanire.

2. Lasati invidia de-o parte !

Cine nu a simtit putina invidie fata de colegul mai talentat decat el ? Nu este o problema daca acest sentiment este trecator. Invidia poate sa ne insele in ceea ce priveste aspiratiile si calitatile noastre prin pierderea credibilitatii, lipsa de confort, sau obtinerea unui post care nu ne convine.

Pentru a evita aceste probleme incepeti prin a va aprecia, caci invidia provine cel mai adesea din probleme de apreciere si de incredere in sine. Concentrati-va pe fortele voastre si puneti-va in valoare calitatile. Incercati sa evitati sentimentele de invidie !

3. Treceti peste orgoliu !

De cele mai multe ori orgoliul impiedica recunoasterea lacunelor si erorilor, nevoia de a cere ajutor si sfaturi dar si de a asculta criticile contructive. Acest lucru impiedica progresul vostru in cariera.

Trebuie sa stiti ca nu sunteti « centrul pamantului » si ca trebuie sa lucrati foarte mult cu voi insiva, caci sansele de schimbare sunt foarte slabe.

4. Invingeti-va lenea !

Lenea poate strica multe talente, caci o persoana lenesa face minimul din ceea ce ar trebui sa faca. Ea poate sa fie buna, dar nu exceleaza niciodata.

Lenea poate fi o piedica importanta pentru multi tineri foarte talentati. La scoala, ei reusesc fara sa faca prea multe eforturi, dar, odata ajunsi pe piata muncii, ei nu-si folosesc intregul potential.

5. Spuneti stop timiditatii !

Timiditatea se iarta usor si poate fi in acelasi timp placuta in ochii persoanelor din anturaj. Este in acelasi timp o frana in ceea ce priveste avansarea in cariera.

Timiditatea este un obstacol in ceea ce priveste luarea de initiative, de a vorbi in public. Putem sa spunem ca o persoana este timida deoarece ii lipseste ambitia. Pe scurt, obtine mai putin decat isi doreste, deoarece se face mai putin remarcata !

Recunoasterea defectelor este un lucru neplacut, dar de multe ori trebuie facut acest pas pentru a va putea mentine si evolua in cariera !

 Mai multe despre "Asigurarea unei cariere reusite":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania