Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Arta de a demisiona

Arta de a demisiona

Arta de a demisiona

Arta de a demisiona

In niciun caz nu plecati trantind usa. Obiectivul este sa plecati fara incidente atat pentru voi, cat si pentru companie si sa ramaneti in relatii bune.

Atentionati angajatorul cat mai repede despre intentia voastra

Odata ce aveti o noua oferta de munca concreta, atentionati angajatorul. El nu ar dori sa afle despre intentia voastra de a pleca de la o alta persoana si ar fi mai greu pentru voi sa negociati conditiile pentru plecarea din companie. Atentionati angajatorul verbal, apoi confirmati acest lucru printr-o scrisoare de demisie. Desi nu exista reguli impuse, scrisoarea de demisie trebuie sa contina anumite informatii, cu scopul de a evita anumite discutii mai tarziu: datele personale, precizarea clara a demisiei voastre si data plecarii, perioada de preaviz si, in final, postul pe care-l detineti si de la ce data. Nu este nevoie sa motivati demisia voastra in scrisoare.

Explicati motivele plecarii voastre

O demisie poate fi perceputa uneori ca o tradare. Pentru a fi bine pentru ambele parti, aratati angajatorului cum aceasta oportunitate este importanta pentru tot restul carierei voastre si pentru realizarea planului vostru de cariera. Sugerati acestuia sa se puna in locul vostru si rugati-l sa raspunda la urmatoarea intrebare: "Ce ati face in locul meu?".

Negociati perioada de preaviz

Durata preavizului vostru este fixa prin contractul de munca, contractul colectiv sau in functie de profesia voastra. Cu toate acestea, perioada preavizului poate fi negociata. Mentinerea unei relatii bune cu angajatorul, va ajuta sa negociati plecarea voastra in cele mai bune conditii.

Pastrati o usa deschisa

Fiti calmi in momentul in care va prezentati demisia. Viata profesionala este lunga si este posibil sa fiti nevoiti sa mai colaborati cu angajatorul actual, in calitate de furnizori, clienti, parteneri, sau peste cativa ani este posibil sa reveniti in companie pentru un nou job. De aceea, este foarte important sa aveti o usa deschisa!Mai multe despre "Arta de a demisiona":

Retelele sociale: cum va puneti in valoare?

Retelele sociale: cum va puneti in valoare?

Personale sau profesionale, cele doua mari categorii de retele sociale sunt folosite din ce in ce mai mult in ultima perioada. Este foarte important sa invatati sa va gestionati identitatea virtuala.

» Citeste tot articolul

Cum rezolvati un conflict cu seful?

Cum rezolvati un conflict cu seful?

Sunteti angajati de ceva timp in cadrul companiei si aveti dificultati in a va face recunoscuti de sef, acesta nu va ofera posibilitatea sa va remarcati? Cum rezolvati acesta situatie?

» Citeste tot articolul

Solutii pentru un job nou

Solutii pentru un job nou

Venim in ajutorul vostru cu sfaturi pentru a putea face fata provocarilor cu care o sa va confruntati in demersul vostru pentru a gasi un nou loc de munca.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania