Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Ambitia: factor motivational

Ambitia: factor motivational

Ambitia: factor motivational

Ambitia: factor motivational

Criticate pentru dorinta lor de putere, pentru lipsa lor de modestie sau pentru lingusire, persoanele ambitioase nu au intotdeauna o reputatie buna in mediul profesional. Acest lucru este valabil mai ales in randul colegilor, unde poate aparea gelozia sau iritarea.

Bine gestionata, ambitia fiecaruia poate deveni o adevarata motivare pentru sine si pentru altii. Acest aspect poate sa conduca la motivarea si dinamismul echipelor. Trebuie sa descoperiti cum puteti sa fiti ambitiosi, fara a fi detestati de restul colegilor.

In cele mai multe cazuri, ascensiunea voastra in cadrul companiei este in mainile superiorului. In consecinta, este important ca acesta sa observe implicarea si motivatia voastra, dar nu trebuie sa se simta amenintat, trebuie sa incercati sa demonstrati ca nu-i vreti locul. Dati dovada de initiativa si incercati sa oferiti cele mai bune idei pentru a demonstra abilitatile voastre. Pentru a stabili o relatie de incredere, trebuie sa-l convingeti pe superior ca poate conta pe ajutorul vostru in orice moment.

Vreti sa obtineti o promovare, o marire de salariu sau o noua formare? Nu asteptati ca superiorul sa preia initiativa si sa incerce sa afle ce va doriti. Comunicarea este foarte importanta, insa trebuie sa aveti grija sa nu exagerati, acest lucru poate sa deranjeze sau sa starneasca gelozia. De asemenea, nu este nevoie ca toti colegii vostri sa fie la curent cu dorintele si aspiratiile voastre.

Desi este important sa faceti cunoscute actiunile voastre si sa subliniati reusitele, nu trebuie sa uitati si celelalte persoane care au contribuit alaturi de voi. Colegii vor fi recunoscatori pentru atentia pe care le-o acordati si ar putea sa va intoarca favorul atunci cand va veni si randul lor.

Sunt foarte rare companiile in care toti angajatii se inteleg, veti fi de multe ori prinsi in mijlocul disputelor si intrigilor. Cel mai bine este sa fiti neutri si sa evitati sa aveti o opinie definitiva in anumite situatii.

Ambitia devine o piedica in momentul in care nu va mai ganditi la activitatea pe care trebuie sa o desfasurati in cadrul companiei, ci doar la viitor. Este foarte important sa va urmati ambitia personala, insa nu trebuie sa uitati de relatia contractuala dintre voi si angajatorul actual.Mai multe despre "Ambitia: factor motivational":

Retelele sociale: cum va puneti in valoare?

Retelele sociale: cum va puneti in valoare?

Personale sau profesionale, cele doua mari categorii de retele sociale sunt folosite din ce in ce mai mult in ultima perioada. Este foarte important sa invatati sa va gestionati identitatea virtuala.

» Citeste tot articolul

Cum rezolvati un conflict cu seful?

Cum rezolvati un conflict cu seful?

Sunteti angajati de ceva timp in cadrul companiei si aveti dificultati in a va face recunoscuti de sef, acesta nu va ofera posibilitatea sa va remarcati? Cum rezolvati acesta situatie?

» Citeste tot articolul

Solutii pentru un job nou

Solutii pentru un job nou

Venim in ajutorul vostru cu sfaturi pentru a putea face fata provocarilor cu care o sa va confruntati in demersul vostru pentru a gasi un nou loc de munca.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania