Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Viata de student » Burse » Criterii generale pentru a lucra in institutiile UE

Criterii generale pentru a lucra in institutiile UE

Criterii generale pentru a putea lucra in institutiile europene

Criterii generale pentru a lucra in institutiile UE

Anuntul de concurs este extrem de important in ceea ce priveste criteriile de admitere, deoarece acolo se specifica exact conditiile pentru postul publicat.

Criteriile de admitere standard pentru a putea lucra in institutiile europene sunt:

- sa fie cetatean al unui stat membru al Uniunii Europene;
- sa se bucure de toate drepturile asociate cetateniei;
- sa-si fi indeplinit toate obligatiile impuse de legislatia referitoare la satisfacerea stagiului militar;
- sa cunoasca foarte bine una dintre limbile oficiale ale Uniunii Europene si o a doua limba la un nivel satisfacator;
- respectarea conditiilor referitoare la calificarile necesare pentru postul pentru care se da concursul – in general nivel licenta pentru administratori si eventual experienta profesionala / cunostinte lingvistice avansate pentru interpreti.

In practica, pe langa conditiile mentionate mai sus, pentru a putea obtine un post in institutiile europene, este nevoie de cunostiinte de utilizare a calculatorului, de cunoasterea foarte buna a limbii engleza sau franceza si, bineinteles, de pregatire suficienta pentru a trece testele de concurs.

In teorie, Institutiile Uniunii Europene aplica o politica a egalitatii de sanse si primesc cererile de inscriere fara niciun fel de discriminare, cum ar fi cele pe criterii de sex, rasa, culoare, origine etnica sau sociala, caracteristici genetice, limba, religie sau credinta, convingeri politice sau de alta natura, apartenenta la o minoritate nationala, avere, nastere, handicap, varsta sau orientare sexuala.

In practica, Avocatul Poporului European (Ombudsman) a constatat diverse discriminari din partea EPSO, de exemplu in ceea ce priveste faptul ca concursurile se desfasoara in engleza, franceza sau germana (ceea ce, evident, poate avantaja vorbitorii nativi ai acestor limbi).

In prezent, EPSO investigheaza posibilitatea ca cel putin o parte din teste sa fie in cele 23 de limbi oficiale ale UE. De asemenea, institutiile europene urmaresc o echilibrare a raportului intre sexe, ceea ce inseamna ca in urmatoarea perioada, se vor angaja probabil mai multe persoane de sex feminin.Mai multe despre "Criterii generale pentru a lucra in institutiile UE":

Primii pasi catre angajarea in institutiile europene

Primii pasi catre angajarea in institutiile europene

Tinerii care cunosc cel putin doua limbi straine si au o pregatire profesionala de exceptie pot candida pentru joburi in cadrul institutiilor europene, iar retributiile financiare sunt pe masura.

» Citeste tot articolul

Avantajele unei burse de studiu

Avantajele unei burse de studiu

O bursa de studiu este foarte importanta datorita experientei cumulate, a contactului cu un mediu de lucru diferit si a plusului pe care-l aduce CV-ului vostru.

» Citeste tot articolul

Burse de stat

Burse de stat

Statul roman incurajeaza specializarile in strainatate prin numeroase programe de burse disponibile pentru o paleta larga de domenii.

» Citeste tot articolul

Criterii generale pentru a lucra in institutiile UE


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania