Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Viata de student » Bacalaureat » Probe diferentiate bacalaureat 2013

Probe diferentiate bacalaureat 2013

Probe diferentiate bacalaureat 2013

Probe diferentiate bacalaureat 2013

Sindicatele cer probe scrise diferentiate pentru examenul de bacalaureat in functie de profil.

Federatiile sindicale din invatamantul preuniversitar cer USL modificarea sistemului de organizare a examenului de bacalaureat, astfel incat acesta sa includa, incepand cu examenul de bacalaureat 2013, si probe scrise diferentiate, in functie de profil si filiera, pentru a nu se repeta "rezultatele dezastruoase" din 2011.

Sindicalisti spun ca introducerea bacalaureatului diferentiat, prevazuta in Legea educatiei nationale nr. 1/2011, este "una dintre putinele reglementari benefice sistemului" din acest act normativ. Reglementarea, insa, nu va putea fi aplicata decat din 2016, respectiv incepand cu generatia de elevi care incepe clasa a IX-a in anul scolar 2012-2013. Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop a subliniat ca propunerea de introducere a bacalaureatului diferentiat din 2013, si nu din 2016, asa cum prevede Legea educatiei nationale, este discutata la nivelul ministerului si ca va organiza dezbateri cu elevii pe acest subiect.

Conform Legii educatiei nationale, cele doua probe scrise pe care sindicatele le doresc introduse incepand cu bacalaureat 2013 sunt diferentiate in functie de profil si filiera. Astfel, pentru profilul real din filiera teoretica, acestea sunt matematica si proba transdisciplinara din stiinte (fizica, chimie, biologie). Elevii de la profilul umanist din filiera teoretica ar urma sa dea o proba la o limba de circulatie internationala si o proba transdisciplinara din geografie, istorie, stiinte socioumane. Pentru filiera tehnologica, vor fi o proba scrisa disciplinara specifica profilului si una transdisciplinara specifica domeniului de pregatire, iar pentru filiera vocationala - o proba practica sau scrisa, dupa caz, specifica profilului ori specializarii si o proba transdisciplinara specifica profilului sau specializarii.

 Mai multe despre "Probe diferentiate bacalaureat 2013":

Viata de student

Viata de student

Gasiti mai jos informatii utile pentru studenti, dar asteptam si opiniile si sugestiile voastre

» Citeste tot articolul

Spatiu Studiu

Spatiu Studiu

Rubrica "Spatiu studiu" este dedicata studentilor si tinerilor care se pregatesc pentru cele mai importante etape din educatia lor.

» Citeste tot articolul

Sfaturi

Sfaturi

Cum sa realizezi un CV? Cum sa scrii o scrisoare de intentie? Cum sa treci cu bine de interviul de angajare? Despre contract, salariu, primii pasi in firma...

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania