Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Viata de student » Bacalaureat » Pregatirea mentala pentru examen

Pregatirea mentala pentru examen

Pregatirea mentala pentru examen

Pregatirea mentala pentru examen

Desi in general este ignorata, pregatirea mentala pentru examen este la fel de importanta ca asimilarea cunostintelor teoretice si, de multe ori, stresul si emotiile sunt responsabile de esecurile de la Bac sau admiterea la facultate.

Cea mai mare parte a candidatilor la un examen, bacalaureat, admitere sau licenta, nu acorda deloc importanta pregatirii mentale pentru aceasta etapa importanta din viata lor. Gestionarea stresului si a emotiilor dinaintea si din timpul examenului este foarte importanta pentru reusita. De asemenea, tracul si nivelul ridicat de stres duc la lipsa concentrarii, la tulburari de memorie si la obtinerea unor rezultate slabe la examen.

Atunci cand se apropie un examen, tonusul psihic favorizeaza esecul sau reusita voastra. De aceea, este bine sa acordati o mare atentie pregatirii mentale. Pastrati o atitudine pozitiva in tot ceea ce faceti si nu va subestimati sansele de reusita la examen.

Factorul care le da cele mai mari batai de cap candidatilor la examen este stresul. Daca nu este oprit la timp, acesta poate avea consecinte negative asupra prestatiei la examen. Pana la un anumit punct, stresul este benefic, intrucat prezenta acestuia mobilizeaza intelectul. Insa, atunci cand nivelul critic de stres este depasit, mintea nu mai poate fi controlata si apar simptomele care intaresc senzatia de esec.

Prima regula de care trebuie sa tineti cont pentru a depasi momentele de stres, de emotie si de trac este sa invatati sa va pastrati calmul in orice situatie. Prin niste tehnici simple, de relaxare controlata si respiratie profunda, veti reusi sa treceti peste tensiunile dinaintea si din timpul examenelor si sa va concentrati pe rezolvarea subiectelor.

Controlul starii psihice nu se invata cu 5 minute inaintea examenului. Pentru a evita toate starile care va pot influenta concentrarea si memoria, o pregatire mentala este necesara cu ceva timp inainte de examen.

De asemenea, un alt factor important si responsabil de reusita la examen este gestionarea timpului. Conteaza foarte mult sa va dozati timpul pe care il aveti la dispozitie astfel incat sa reusiti sa tratati toate subiectele. Proasta gestionare a timpului genereaza panica si neputinta de a va redresa pe parcurs.

Atunci cand va pregatiti pentru un examen, nu ignorati starea psihica. Nu lasati emotiile si stresul sa va copleseasca si ganditi pozitiv! Invatati cum sa abordati un examen si din acest punct de vedere!Mai multe despre "Pregatirea mentala pentru examen":

Viata de student

Viata de student

Gasiti mai jos informatii utile pentru studenti, dar asteptam si opiniile si sugestiile voastre

» Citeste tot articolul

Spatiu Studiu

Spatiu Studiu

Rubrica "Spatiu studiu" este dedicata studentilor si tinerilor care se pregatesc pentru cele mai importante etape din educatia lor.

» Citeste tot articolul

Sfaturi

Sfaturi

Cum sa realizezi un CV? Cum sa scrii o scrisoare de intentie? Cum sa treci cu bine de interviul de angajare? Despre contract, salariu, primii pasi in firma...

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania