Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Viata de student » Bacalaureat » Echivalarea certificatelor internationale pentru bac

Echivalarea certificatelor internationale pentru bac

Echivalarea certificatelor internationale pentru bac

Echivalarea certificatelor internationale pentru bac

Pentru examenul de Bacalaureat 2010 elevii nu vor mai da probele de limba straina sau de competente digitale, daca anterior au obtinut certificarea unui examen international.

Pentru examenul de bacalaureat 2010 examenele cu recunoastere internationala se echivaleaza cu examenele de competenta, conform noii metodologii aprobate de catre Ministerul Educaţiei. Una dintre consecinte este aceea ca elevii nu vor mai trebui sa dea probele de competente la Bacalaureat 2010 daca au sustinut si promovat deja un examen international.

Probele respective vor fi echivalate printr-un certificat de competenta lingvistica. Asa ca, in cazul in care un elev este fericitul posesor al unui certificat cu recunoastere internationala tip European Computer Driving Licence (ECDL), Cambridge, IELTS sau TOEFL (pentru limba engleza), DALF, DELF, TCF si TEF (pentru franceza) sau alte certificate recunoscute (pentru germana, italiana, spaniola sau portugheza), si intruneste criteriile de punctaj cerute de Ministerul Educatiei, se poate considera ca a sustinut deja proba de competente de la examenul de bacalaureat 2010.

Care ar fi beneficiul unui elev de liceu care ar alege sa treaca prin procesul de pregatire pentru un examen international? Un beneficiu dublu:

- odata obtinut scorul minim cerut de metodologia Ministerului Educatiei, el va putea fi degrevat de sustinerea examenului de bacalaureat 2010;

- totodata, ca proaspat absolvent, el va avea avantajul dat de o diploma internationala, recunoscuta de marea majoritate a universitatilor din lume, dar si de angajatorii din Romania si nu numai.Mai multe despre "Echivalarea certificatelor internationale pentru bac":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania