Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Viata de student » Bacalaureat » Bacalaureat profesional 2013

Bacalaureat profesional 2013

Bacalaureat profesional 2013

Bacalaureat profesional 2013

Odata cu inceperea anului scolar 2012-2013, au intrat in vigoare si modificarile privind examenul de bacalaureat 2013, elevii putand alege intre bacalaureatul clasic sau bacalaureatul profesional.


Incepand cu sesiunea de bacalaureat 2013, legea da dreptul oricarui elev de a alege varianta bacalaureatului profesional, oricare ar fi liceul sau profilul acestuia.

Varianta bacalaureatului profesional a venit ca o altenativa, in conditiile in care rata de promovare la examenul de maturitate a fost mai mica de 50% in ultimii doi ani, in ambele sesiuni. Incepand cu 2013, absolventii de liceu vor putea sustine examen diferentiat de bacalaureat.

Bacalaureatul national, in forma actuala, nu se modifica, in schimb, bacalaureatul profesional permite intrarea pe piata muncii, oferindu-le absolventilor o diploma care sa le ateste calificarile.

Bacalaureatul profesional urmeaza sa aiba aceleasi probe de competente cu examenul de bacalaureat vechi. In plus, absolventii de liceu care aleg aceasta varianta vor avea de sustinut un proiect, o proba practica si un examen scris la educatia antreprenoriala, disciplina comuna tuturor liceenilor.

Motivul introducerii bacalaureatului profesional este adaptarea sistemului educational la piata muncii. Daca cineva a optat intr-o sesiune numai pentru bacalaureatul profesional si daca peste o sesiune se razgandeste si vrea in invatamantul superior, da diferenta si poate sa isi continue cariera profesionala.Mai multe despre "Bacalaureat profesional 2013":

Viata de student

Viata de student

Gasiti mai jos informatii utile pentru studenti, dar asteptam si opiniile si sugestiile voastre

» Citeste tot articolul

Spatiu Studiu

Spatiu Studiu

Rubrica "Spatiu studiu" este dedicata studentilor si tinerilor care se pregatesc pentru cele mai importante etape din educatia lor.

» Citeste tot articolul

Sfaturi

Sfaturi

Cum sa realizezi un CV? Cum sa scrii o scrisoare de intentie? Cum sa treci cu bine de interviul de angajare? Despre contract, salariu, primii pasi in firma...

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania