Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Spatiu Studiu » Lucrare de licenta » Redactarea lucrarii de licenta

Redactarea lucrarii de licenta

Redactarea lucrarii de licenta

Redactarea lucrarii de licenta

Lucrarea de licenta este documentul de care depinde promovarea examenului si obtinerea diplomei de licenta. Prin urmare, redactarea acesteia este foarte importanta.

O lucrare de licenta va fi intotdeauna redactata dupa anumite indicatii date de fiecare facultate in parte. Acestea sunt in general identice pentru toate specializarile, fie ca este vorba de licenta sau de lucrarea de disertatie, cu mici particularitati pentru profilurile tehnice, informatice, economice, etc, unde in cuprinsul lucrarii de licenta se introduc si elemente specializate (schite tehnice, aplicatii electronice, etc).

Lucrarea de licenta se redacteaza in format A4, utilizand fontul “Times New Roman” si caractere de marimea 12pt pentru text, respectiv 14pt pentru titlu. Spatierea recomandata este de 1,5 iar marginile stanga-dreapta si sus-jos sunt de 2,5 cm. Daca lucrarea de licenta este scrisa in limba romana, se folosesc diacritice. Toate paginile se numeroteaza.

Structura generala a unei lucrari de licenta este urmatoarea:
Coperta
Pagina de titlu
Cuprins
Introducere
Continut – pe capitole
Concluzii
Anexe
Bibliografie

Capitolele incep intotdeauna pe pagina noua si se aliniaza centrat, in timp ce subcapitolul se aliniaza la stanga. Pentru paragraf, se foloseste alinierea stanga-dreapta (justify). Anexele se adauga la sfarsitul lucrarii de licenta si nu se numeroteaza impreuna cu capitolele, iar cuprinsul lucrarii de licenta trebuie sa apara la inceput, imediat dupa pagina de titlu.

Daca, in cadrul lucrarii de licenta, aveti nevoie sa folositi figuri si tabele, acestea se numeroteaza pe capitole (Fig. 1.1 sau Tabel 1.1) si se indica sursa, acolo unde este cazul. Aveti grija ca atat figurile, cat si tabelele, sa nu depaseasca in latime formatul paginii de text.

Pentru ca lucrarea voastra de licenta sa arate impecabil, tineti cont de toate sfaturile de tehnoredactare!Mai multe despre "Redactarea lucrarii de licenta":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul

Redactarea lucrarii de licenta


InapoiSus
 

Va recomandam: Redactarea lucrarii de licenta

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania