Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Spatiu Studiu » Lucrare de licenta » Licenta la Universitatea de Medicina din Cluj

Licenta la Universitatea de Medicina din Cluj

Licenta la Universitatea de Medicina din Cluj

Licenta la Universitatea de Medicina din Cluj

Examenul de licenta la Universitatea de Medicina din Cluj este compus din mai multe probe, ce au ca scop verificarea cunostintelor profesionale ale absolventilor de studii universitare.

Examenul de licenta la Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" din Cluj-Napoca este unul complex, ce testeaza atat cunostintele teoretice cat si cele practice ale studentului, si in plus, capacitatea de sinteza si de redactare a unei lucrari de licenta.

Cele 3 probe ale examenului de licenta sunt:
- proba scrisa;
- proba practica;
- prezentarea si sustinerea lucrarii de licenta.

Proba scrisa consta intr-un examen de tip grila, cu o durata de 3 ore. Tematica si bibliografia sunt stabilite cu cel putin 5 luni inainte de sustinerea examenului de licenta si pot fi consultate pe site-ul Universitatii de Medicina "Iuliu Hatieganu".

Proba practica evalueaza cunostintele practice specifice fiecarei facultati si este notata in urma prezentarii unui caz clinic. Pentru proba practica, absolventii trebuie sa aiba halat alb si instrumente specifice.

Prezentarea lucrarii de licenta se face printr-un discurs de maxim 8 minute in fata comisiei de evaluare. Toate recomandarile privind temele propuse si redactarea lucrarii de licenta sunt disponibile pentru fiecare facultate in parte.

Promovarea examenului de licenta presupune obtinerea cel putin a mediei finale 6.00, calculata in urma mediei aritmetice a celor 2 probe si a sustinerii lucrarii de licenta. Pentru promovarea unei probe, nota minima pe care trebuie s-o obtineti este 5.00. Daca nu promovati una din probe, vi se permite accesul la restul probelor din sesiunea respectiva, urmand sa sustineti proba nepromovata intr-o sesiune ulterioara.

Facultatea organizeaza 2 sesiuni pentru examenul de licenta, in lunile septembrie si februarie. Comisia de licenta cuprinde mai multe subcomisii: comisia centrala a facultatii, comisia de specialisti pentru proba scrisa, comisia de supraveghere a examenului scris, comisia probei practice, comisia pentru sustinerea lucrarii de licenta.

Fiecare facultate din cadrul Universitatii de Medicina poate elabora proceduri specifice de derulare a probelor de examen si are de asemenea, obligatia de a prezenta in varianta scrisa, tematica si bibliografia probelor de examen, continutul si desfasurarea probei practice, precum si recomandarile de redactare a lucrarii de licenta.

 Mai multe despre "Licenta la Universitatea de Medicina din Cluj":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul

Licenta la Universitatea de Medicina din Cluj


InapoiSus
 

Va recomandam: Licenta la Universitatea de Medicina din Cluj

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania