Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Spatiu Studiu » Lucrare de licenta » Licenta la Facultatea de Stiinte Politice

Licenta la Facultatea de Stiinte Politice

Licenta la Facultatea de Stiinte Politice

Licenta la Facultatea de Stiinte Politice

Finalizarea ciclului de licenta la Facultatea de Stiinte Politice din cadrul SNSPA presupune redactarea unei lucrari de licenta, sub indrumarea unui profesor coordonator.

Datorita dimensiunilor si complexitatii sale, precum si a finalitatii pe care o are, o lucrare de licenta se deosebeste de orice tip de verificare scrisa intalnita pe parcursul anilor de scoala. De aceea, inainte de redactarea acesteia, studentii pregatesc un plan si o munca de cercetare care sa le vina in ajutor in elaborarea proiectului de licenta.

Facultatea de Stiinte Politice din cadrul SNSPA stabileste ca principale obiective ale lucrarii de licenta:
  -          capacitatea de discernamant intelectual a studentilor;
  -          disciplina si rigoarea intelectuala a studentilor.

Disciplina si rigoarea intelectuala pot fi evidentiate prin calitatea elementelor de redactare ale lucrarii de licenta, dintre care foarte importanta este bibliografia. De asemenea, pertinenta si integritatea muncii studentului se reflecta in caracterul critic al discursului lucrarii de licenta.

Sustinerea lucrarii de licenta la Facultatea de Stiinte Politice are loc la sfarsitul lunii iunie, in fata unei comisii formate din profesori ai facultatii. Coordonatorul lucrarii de licenta nu trebuie sa se regaseasca printre membrii comisiei de evaluare.

Evaluarea proiectului de licenta de catre profesorul coordonator este facuta prin intermediul unui raport atasat lucrarii de licenta. Nota propusa de acesta nu este insa definitiva pentru comisie, care ia in considerare si media generala a anilor de studii.

Sustinerea examenului de licenta presupune o scurta prezentare a lucrarii de licenta, urmata de evaluarea atat a textului scris, cat si a calitatii expunerii studentului, de catre comisia de examinare. Membrii comisiei va pot pune intrebari referitoare la folosirea bibliografiei si pot depasi cadrul strict al lucrarii prin evaluarea cunostintelor generale in domeniul stiintelor politice.

Cel mai important aspect in cadrul sustinerii lucrarii de licenta este demonstratia studentului ca isi stapaneste foarte bine propria lucrare, ca a parcurs toata bibliografia citata, ca poate justifica intregul discurs al lucrarii, si mai ales, ca el este autorul lucrarii de licenta.

In ceea ce priveste structura lucrarii de licenta, sfaturile de redactare specifica clar care va fi continutul lucrarii si ce trebuie sa cuprinda fiecare capitol in parte:
Introducerea - aproximativ 25% din lucrare
Corpul lucrarii - aproximativ 65% din lucrare
Concluzia - 5% din lucrare
Bibliografia - 5% din lucrare

Informatiile despre continutul fiecarei parti din lucrarea de licenta sunt disponibile pe site-ul Facultatii de Stiinte Politice, in sectiunea Ghidul studentului.Mai multe despre "Licenta la Facultatea de Stiinte Politice":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul

Licenta la Facultatea de Stiinte Politice


InapoiSus
 

Va recomandam: Licenta la Facultatea de Stiinte Politice

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania