Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Spatiu Studiu » Lucrare de licenta » Bibliografia in lucrarea de licenta

Bibliografia in lucrarea de licenta

Bibliografia in lucrarea de licenta

Bibliografia in lucrarea de licenta

Bibliografia este un element important din structura unei lucrari de licenta. Accentul pus pe bibliografie se datoreaza principiilor de autenticitate si originalitate cerute de facultati.

Bibliografia se refera la enumerarea tuturor referintelor bibliografice utilizate si citate in lucrarea de licenta. Se pot cita materiale tiparite (carti, articole, lucrari, conferinte,etc) sau surse electronice (articole si lucrari disponibile online, site-uri).

In formatul unei lucrari de licenta, bibliografia se afla la final, dupa concluzii si anexe. Toate sursele citate se listeaza in ordine alfabetica dupa numele autorului. Titlul lucrarii din in bibliografie se scrie cu litere cursive (Italic), iar numele autorului si indicatiile de editare se despart prin virgula. Este important sa mentionati, in cadrul bibliografiei, si anul aparitiei cartii/lucrarii.
In redactarea lucrarii de licenta mentionati, pentru referintele de pe internet, URL-ul complet al site-ului accesat, precum si data accesarii.

Exemplu de citare bibliografica:
Blaga, Lucian, Experimentul si spiritul matematic, Bucuresti, Editura Humanitas, 1998

In ceea ce priveste notarea bibliografiei in lucrarea de licenta, puteti opta pentru sistemul european sau pentru cel american de notare. In cadrul sistemului european, lucrarea de licenta poate contine note de subsol sau de final. Notele de subsol se numeroteaza si se regasesc in subsolul paginii, scrise cu un font mai mic decat textul lucrarii. Notele de final se adauga la sfarsitul lucrarii, impartite pe capitole. Daca textul notarii este foarte lung, este de preferat sa utilizati notele de final in lucrarea de licenta.

In timp ce sistemul european se bazeaza pe notele de subsol, cel american prefera notarea intre paranteze, in corpul textului lucrarii de licenta, dupa modelul: (Blinksworth, R. 1987, 23). Numele complet al autorului si titlul lucrarii apar la final, in bibliografie. In acest fel, notarea se reduce foarte mult, folosindu-se notele de subsol doar pentru comentarii.

Indiferent de sistemul de notare preferat pentru reprezentarea bibliografiei in lucrarea de licenta, folositi acelasi sistem de la inceput pana la sfarsit! Acordati atentie detaliilor bibliografice, intrucat acestea aduc valoare informatiilor prezentate in lucrarea de licenta!Mai multe despre "Bibliografia in lucrarea de licenta":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul

Bibliografia in lucrarea de licenta


InapoiSus
 

Va recomandam: Bibliografia in lucrarea de licenta

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania