Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Scrisoare de intentie » Scrisoarea de intentie pentru un job de vara

Scrisoarea de intentie pentru un job de vara

Scrisoarea de intentie pentru un job de vara

Scrisoarea de intentie pentru un job de vara

Cautati un job de vara? Pregatiti-va CV-ul si redactati o scrisoare de intentie. Argumentele voastre vor cantari mult in fata angajatorului, mai ales datorita concurentei pentru un astfel de job.

Pentru un job de vara, angajatorul nu cauta neaparat un candidat cu numeroase competente specifice. Prin urmare, prima selectie va fi facuta in functie de calitatea CV-urilor si a scrisorilor de intentie.

Din acest motiv, structura pe care trebuie sa o adoptati pentru scrisoarea voastra de intentie trebuie sa fie una clara si precisa, chiar si in cazul unui job de vara:

- prezentarea rapida a candidatului (situatia actuala, educatie, etc.);
- scopul scrisorii (raspuns la o oferta de job, candidatura spontana, etc.);
- motivatia alegerii companiei respective (cunoasterea companiei);
- prezentarea candidaturii (competentele, aptitudinile, experienta, etc.);
- incheiere (folosirea formulelor de incheiere specifice scrisorii de intentie).

Respectand schema de mai sus, scrisoarea voastra de intentie poate fi personalizata pentru fiecare tip de job in parte, inclusiv pentru un job de vara.

Chiar daca, inainte de toate, doriti sa castigati un ban in plus, ganditi-va bine si incercati sa cautati un job care sa va imbogateasca experienta in CV si, daca este posibil, sa fie legat de aptitudinile si de educatia si formarea pe care o aveti. De exemplu, daca sunteti student la o facultate de limbi straine, puteti cauta un job la o scoala de vara pentru copii care ofera cursuri de limbi straine.

Atunci cand redactati o scrisoare de intentie pentru un job de vara, este foarte important sa mentionati perioada si orele in care sunteti disponibili. Pentru job-urile de scurta durata aceasta precizare este foarte importanta.

Cu toate ca este vorba de un job de vara, este nevoie ca in scrisoarea de intentie sa va prezentati atu-urile si aptitudinile, la fel ca pentru un job obisnuit. Bineinteles, punctele voastre forte trebuie sa fie in directa legatura cu job-ul pe care-l doriti. Prezentarea competentelor legate de utilizarea calculatorului, cunoasterea limbilor straine sau aptitudini artistice sunt mai usor de prezentat si de retinut intr-o scrisoare de intentie, decat intr-un CV.

Daca vizati un job de vara intr-o zona turistica, de exemplu pe litoral, fiti atenti la motivatii. Angajatorul nu va fi incantat sa citeasca in scrisoarea voastra de intentie ca job-ul propus va intereseaza pentru ca veti putea profita de locatie pentru a va simti ca in vacanta. Mai degraba puteti argumenta ca prezenta turistilor straini va fi o buna ocazie pentru a va exersa cunostintele de limbi straine.

Printr-o scrisoare de intentie atent redactata, care sa contina motivatia si atu-urile voastre, puteti obtine un job de vara care sa constituie un prim pas catre construirea carierei voastre.Mai multe despre "Scrisoarea de intentie pentru un job de vara":

Scrisoare de intentie internship

Scrisoare de intentie internship

Daca v-ati hotarat sa va dezvoltati experienta profesionala, redactati o scrisoare de intentie pentru internship si trimiteti candidatura voastra companiilor de care sutneti interesati.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie bursa

Scrisoare de intentie bursa

Unul din elementele principale din dosarul pentru aplicarea pentru o bursa este scrisoarea de intentie pentru bursa.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie voluntariat

Scrisoare de intentie voluntariat

Pentru a imbunatati activitatea si experienta voastra trebuie sa alegeti o scrisoare de intentie pentru voluntariat si sa aplicati pentru respectiva activitate.

» Citeste tot articolul

Scrisoarea de intentie pentru un job de vara


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania