Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Scrisoare de intentie » Calitatile unei scrisori de intentie performante

Calitatile unei scrisori de intentie performante

Calitatile unei scrisori de intentie performante

Calitatile unei scrisori de intentie performante

O candidatura reusita se traduce printr-un CV si o scrisoare de intentie performanta.

Sansele de a obtine un interviu pot creste considerabil daca, pe langa un CV atragator, aveti si o scrisoare de intentie performanta.
Va prezentam cele mai importante calitati ale unei scrisori de intentie, care o pot transforma dintr-un document lipsit de importanta, intr-un instrument valoros al candidaturii voastre.

Corect scrisa
Prima calitate a unei scrisori de intentie este data de corectitudinea exprimarii si lipsa greselilor gramaticale sau ortografice. Astfel de greseli sunt de neiertat, mai ales in cazul unor job-uri care pun accent pe calitatea redactarii.

Scurta si concisa
Din acest punct de vedere, performanta scrisorii de intentie consta in calitatea de a prezenta informatii importante ce completeaza CV-ul, intr-un mod scurt, concis si atragator, pentru a nu-l plictisi pe angajator.

Concreta si informativa
In general, faptele sunt cele care conteaza. Ele vorbesc de la sine mult mai bine decat discursurile sau explicatiile. Veti avea mai mult succes daca inlocuiti comentariile din scrisoarea de intentie cu informatiile!

Personala si convingatoare
Pentru a fi convigatori, nu trebuie sa apelati la fraze standard, pe care oricine le recunoaste. Trebuie sa fiti voi insiva, sa va exprimati natural, cu entuziasm si fara falsa modestie.

Directa si adevarata
Evitati frazele inutile, care nu spun nimic important despre voi. Dupa introducere, treceti direct la fapte, concentrandu-va asupra punctelor esentiale.

Pozitiva
Negatiile nu au ce cauta in scrisoarea de intentie. Ea trebuie sa exprime atitudinea pozitiva si dorinta de a lucra pentru companie.

Eleganta
Este vorba de calitatea de a spune multe exprimand putin. Anumite cuvinte pot fi mult mai sugestive decat o fraza intreaga. Eleganta in scris inseamna si stil, iar stilul este o dovada de inteligenta.

Nu uitati: pentru a redacta o scrisoare de intentie performanta, aveti nevoie de mult exercitiu, concentrare si motivatie!Mai multe despre "Calitatile unei scrisori de intentie performante":

Scrisoare de intentie online

Scrisoare de intentie online

Daca trebuie sa redactati o scrisoare de intentie, este bine sa alegeti un model de scrisoare de intentie online si sa-l adaptati profilului vostru.

» Citeste tot articolul

50 de sfaturi pentru o scrisoare de intentie!

50 de sfaturi pentru o scrisoare de intentie!

Va oferim cele mai utile 50 de sfaturi care sa va ajute sa redactati o scrisoare de intentie perfecta!

» Citeste tot articolul

Secretele unei scrisori de intentie

Secretele unei scrisori de intentie

Cu o scrisoare de intentie adecvata puteti sa profitati de oportunitatile oferite de piata muncii si puteti sa obtineti mult mai usor job-ul dorit.

» Citeste tot articolul

Calitatile unei scrisori de intentie performante


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania