Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Scrisoare de intentie » Utilitatea scrisorii de intentie

Utilitatea scrisorii de intentie

Utilitatea scrisorii de intentie

Utilitatea scrisorii de intentie

Orice candidat care se afla in cautarea unui loc de munca trebuie sa elaboreze o cerere. Daca CV-ul este elementul esential al candidaturii, scrisoarea de intentie ramane utila pentru obtinerea unui loc de munca.

Cautarea unui loc de munca necesita identificarea competentelor, care stau la baza redactarii CV-ului si a scrisorii de intentie. O candidatura completa trebuie sa includa o scrisoare de intentie concludenta. Cu toate ca in parcursul vostru profesional este posibil sa intalniti si angajatori care nu acorda atentie scrisorii de intentie, nu trebuie sa riscati si sa nu includeti in candidatura voastra o scrisoare de intentie personalizata.

Scrisoarea de intentie este un element decizional

Scrisoarea de intentie permite departajarea a 2 candidati al caror profil corespunde job-ului propus. Puterea de convingere a unei scrisori de intentie se bazeaza in special pe capacitatea de intelegere si interesul vostru pentru job-ul propus. De asemenea, inainte de a incepe redactarea scrisorii de intentie, nu ezitati sa va documentati despre activitatea si noutatile companiei in cadrul careia doriti sa obtineti un job.

Scrisoarea de intentie va pune in valoare

Intr-un CV candidatul prezinta parcursul sau, in scrisoarea de intentie il argumenteaza. Scrisoarea de intentie are rolul de a prezenta CV-ul, fara a repeta informatiile prezentate in acesta, dar completandu-l. In scrisoarea de intentie trebuie sa puneti in valoare competentele voastre, cu scopul de a dovedi ca locul de munca respectiv vi se potriveste.

Scrisoarea de intentie vorbeste despre viitor

Este indicat ca in scrisoarea de intentie sa va prezentati cat mai realist, evitand cliseele. Prezentati motivatia voastra si apoi ceea ce doriti sa faceti in cadrul companiei. Nu folositi timpul trecut, deoarece o scrisoare de intentie trebuie sa vorbeasca despre viitor. Toate aceste reguli se aplica, atat in cazul unei scrisori de intentie on-line, cat si pentru o scrisoare de intentie trimisa prin posta sau direct la companie.

Simplul motiv ca insoteste CV-ul nu este suficient pentru angajatori si nu indeplineste functia asteptata a unei scrisori de intentie!Mai multe despre "Utilitatea scrisorii de intentie":

Scrisoare de intentie internship

Scrisoare de intentie internship

Daca v-ati hotarat sa va dezvoltati experienta profesionala, redactati o scrisoare de intentie pentru internship si trimiteti candidatura voastra companiilor de care sutneti interesati.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie bursa

Scrisoare de intentie bursa

Unul din elementele principale din dosarul pentru aplicarea pentru o bursa este scrisoarea de intentie pentru bursa.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie voluntariat

Scrisoare de intentie voluntariat

Pentru a imbunatati activitatea si experienta voastra trebuie sa alegeti o scrisoare de intentie pentru voluntariat si sa aplicati pentru respectiva activitate.

» Citeste tot articolul

Utilitatea scrisorii de intentie


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania