Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Scrisoare de intentie » Scrisoarea de intentie: sfaturi pentru a reusi

Scrisoarea de intentie: sfaturi pentru a reusi

Scrisoarea de intentie: sfaturi pentru a reusi

Scrisoarea de intentie: sfaturi pentru a reusi

Dupa cum sugereaza si numele, scrisoarea de intentie trebuie sa demonstreze interesul vostru pentru job-ul respectiv.

In momentul in care redactati scrisoarea de intentie trebuie sa aveti grija sa nu o transformati intr-o enumerare a experientelor si competentelor voastre, scrisoarea de intentie nu trebuie sa repete informatiile din CV.

Alegeti cu atentie competentele prezentate in scrisoarea de intentie

Cu siguranta aveti multe competente care le considerati importante si despre care vreti sa vorbiti in scrisoarea de intentie. Cu toate acestea este indicat sa le alegeti pe cele mai potrivite pentru job-ul respectiv, in acest fel reusiti sa aveti o scrisoare de intentie concisa si eficienta.

Scrisoarea de intentie trebuie sa puna in valoare calitatile umane

Subliniati competentele profesionale si/sau tehnice, dar nu ignorati calitatile umane. Asa cum CV-ul pune in valoare calitatile voastre profesionale, in scrisoarea de intentietrebuie sa puneti accentul pe personalitatea voastra. Acest aspect va fi remarcat si apreciat de catre angajatori si companiile de recrutare.

Prezentati fapte concrete si exemple in scrisoarea de intentie

Un punct slab al scrisorilor de intentie este prezentarea anumitor fapte fara dovezi si fara nicio sustinere. Nu este necesar sa transformati scrisoarea de intentie intr-un palmares, insa daca alegeti sa puneti in valoare realizarile voastre, trebuie sa faceti acest lucru argumentand ceea ce prezentati.

Puneti accentul pe primul paragraf din scrisoarea de intentie

Ca pentru o carte si in cazul scrisorii de intentie, totul porneste de la primul paragraf. Daca este plictisitor si lipsit de informatii utile, va fi dificil sa atraga atentia angajatorului. Pentru a avea toate sansele de partea voastra, incercati sa prezentati la inceputul scrisorii de intentie informatiile care ar putea sa atraga atentia angajatorului.

Element important al candidaturii voastre, scrisoarea de intentie trebuie sa-l determine pe angajator sa va citeasca CV-ul.Mai multe despre "Scrisoarea de intentie: sfaturi pentru a reusi":

MiddleBlock

MiddleBlock

» Citeste tot articolul

Scrisoarea de intentie: 10 greseli de neiertat

Scrisoarea de intentie: 10 greseli de neiertat

Angajatorii citesc sute de scrisori de intentie pe zi, iar greselile pe care le intalnesc sunt fatale pentru candidatura voastra.

» Citeste tot articolul

Cum redactam o scrisoare de recomandare

Cum redactam o scrisoare de recomandare

Scrisoarea de recomandare este un document ce are ca scop sustinerea si sprijinirea unei persoane pe care o credem capabila de reusita.

» Citeste tot articolul

Scrisoarea de intentie: sfaturi pentru a reusi


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania