Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Scrisoare de intentie » Scrisoarea de intentie: prezentarea competentelor

Scrisoarea de intentie: prezentarea competentelor

Scrisoarea de intentie: prezentarea competentelor

Scrisoarea de intentie: prezentarea competentelor

Scopul principal pe care-l are o scrisoare de intentie este de a atrage atentia angajatorului si de a-l convinge sa va cheme la un interviu de angajare.

Alegeti competentele pe care sa le puneti in valoare in scrisoarea de intentie

Cu siguranta aveti multe competente strategice despre care va place sa vorbiti in scrisoarea de intentie, fie ca sunt de importanta ridicata sau complementare job-ului pentru care vreti sa aplicati. In functie de acest job, cel mai bine este sa faceti o selectie a competentelor pe care sa va axati in scrisoarea de intentie. Prezentarea clara si concisa doar a competentelor celor mai pertinente pentru un job va ajuta sa aveti o scrisoare de intentie precisa si personalizata.

Scrisoarea de intentie trebuie sa faca si dovada calitatilor umane

Insistati pe competentele profesionale si/sau tehnice, dar nu uitati si de calitatile voastre umane. Cum CV-ul incearca sa se axeze pe calitatile voastre profesionale, scrisoarea de intentie este locul ideal unde puteti sa prezentati personalitatea voastra.

Prezentati fapte concrete si exemple in scrisoarea de intentie!

Cei mai mari dusmani din scrisoarea de intentie sunt: prezentarea faptelor fara a avea dovezi, afirmatii care nu sunt detaliate. Nu este obligatoriu sa concepeti o scrisoare de intentie ca pe un palmares, dar daca alegeti aceasta modalitate de reusita, este necesara argumentarea si ilustrarea de mijloace prin care sa convingeti.

Axati-va pe primul paragraf din scrisoarea de intentie

Ca si in cazul unei carti, totul porneste de la lectura primului paragraf din scrisoarea de intentie. Daca acesta este slab sau plictisitor, va fi foarte dificil sa atrageti atentia angajatorului. Puneti toate sansele de partea voastra si incercati sa plasati la inceputul scrisorii de intentie informatii strategice.

Scoateti in evidenta anumite competente, dar nu exagerati!

Punerea in valoare vizuala a elementelor celor mai importante este ideala pentru a atrage atentia ochiului angajatorului. Conditia este sa nu exagerati! Daca alegeti sa ingrosati anumite cuvinte, evitati sa le si subliniati.Mai multe despre "Scrisoarea de intentie: prezentarea competentelor":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul

Scrisoarea de intentie: prezentarea competentelor


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania