Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Scrisoare de intentie » Scrisoarea de intentie: instrument indispensabil

Scrisoarea de intentie: instrument indispensabil

Scrisoarea de intentie: instrument indispensabil

Scrisoarea de intentie: instrument indispensabil

Cum ne ajuta o scrisoare de intentie? Cum il ajuta pe angajator? Chiar daca nu aveti raspuns pentru aceste intrebari, este important sa includeti o scrisoare de intentie in candidatura voastra.

Cand un angajator selecteaza CV-urile, primul lucru pe care-l face este sa arunce o privire peste acestea. In acest moment exista doua posibilitati, fie respinge CV-ul, fara a citi scrisoarea de intentie care-l insoteste, fie il retine imediat.

In momentul in care angajatorul a facut o prima selectie a CV-urilor, trece la urmatoarea etapa, citirea scrisorilor de intentie. Angajatorul se asteapta ca in scrisoarea de intentie sa nu gaseasca aceleasi informatii prezentate si in CV, ci elemente complementare interesante in raport cu profilul cautat. In acest caz, este important sa acordati atentie acestor aspecte in redactarea scrisorii de intentie.

Pentru a convinge angajatorul de motivarea voastra este indicat sa folositi un ton decis pe intreg parcursul scrisorii de intentie si sa prezentati clar motivele care v-au determinat sa va depuneti candidatura pentru job-ul respectiv.

In cazul in care in scrisoarea de intentie sunt prezentate tot informatiile din CV, acestea trebuie sa fie expuse intr-un mod dinamic si trebuie sa-l convinga pe angajator sa le citeasca. In momentul in care redactati scrisoarea de intentie, scopul vostru este sa-l determinati pe angajator sa o citeasca si sa acorde cateva minute candidaturii voastre.

In redactarea scrisorii de intentie trebuie sa incercati sa folositi cuvinte cheie care sa-i atraga atentia angajatorului, precum si un stil de redactare personal, convingandu-l pe angajator de faptul ca nu ati copiat o scrisoare de intentie si ati trimis-o mai departe, ci ati acordat atentie job-ului propus.

Este adevarat ca scrisoarea de intentie nu este importanta pentru toate job-urile, insa daca sunteti interesati de un anumit job, trebuie sa trimiteti alaturi de CV si o scrisoare de intentie personalizata. Cu toate ca CV-ul reprezinta baza de selectie a candidatilor, exista cazuri in care informatiile prezentate in CV nu sunt convingatoare pentru angajator, dar explicarea acestora intr-o scrisoare de intentie reuseste sa-l convinga pe acesta sa va acorde o sansa.

Scrisoarea de intentie este importanta deoarece, in cele mai multe cazuri, reuseste sa-l ajute pe angajator sa descopere anumite detalii care nu pot fi transpuse intr-un CV, cum ar fi personalitatea voastra, motivatia si interesul pentru job-ul si compania respectiva.

Cu toate ca anuntul de angajare nu specifica necesitatea unei scrisori de intentie, este bine sa folositi acest atu pentru a fi remarcat de catre angajator.Mai multe despre "Scrisoarea de intentie: instrument indispensabil":

Scrisoare de intentie internship

Scrisoare de intentie internship

Daca v-ati hotarat sa va dezvoltati experienta profesionala, redactati o scrisoare de intentie pentru internship si trimiteti candidatura voastra companiilor de care sutneti interesati.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie bursa

Scrisoare de intentie bursa

Unul din elementele principale din dosarul pentru aplicarea pentru o bursa este scrisoarea de intentie pentru bursa.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie voluntariat

Scrisoare de intentie voluntariat

Pentru a imbunatati activitatea si experienta voastra trebuie sa alegeti o scrisoare de intentie pentru voluntariat si sa aplicati pentru respectiva activitate.

» Citeste tot articolul

Scrisoarea de intentie: instrument indispensabil


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania