Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Scrisoare de intentie » Scrisoarea de intentie: eleganta si calduroasa

Scrisoarea de intentie: eleganta si calduroasa

Scrisoarea de intentie: eleganta si calduroasa

Scrisoarea de intentie: eleganta si calduroasa

Daca vreti ca scrisoarea voastra de intentie sa fie apreciata de angajatori trebuie sa tineti cont de anumite caracteristici ale acesteia. Chiar daca aveti calitatile necesare pentru job-ul respectiv trebuie sa fiti si creativi.

Scrisa corect – Fara greseli gramaticale sau de ortografie. Nimic nu este mai descalificant decat o greseala de ortografie, mai ales pentru posturile care necesita calitate redactionala ireprosabila.

ScurtaScrisoarea de intentie nu trebuie sa depaseasca o pagina, comparativ cu CV-ul care poate fi mai lung. Fiti convingatori si concisi! A citi este obositor pentru toata lumea, mai ales acest gen de proza repetitiva.

Afirmativa - Nu folositi « daca » sau « as putea ». Vorbiti despre voi la prezent.

Concreta – Fapte, nimic in afara de fapte! Faceti analiza realizarilor voastre si redati rezultatele in cifre.

Precisa – Nu trebuie sa faceti aproximari. Fiti precisi in cifre, date si durate.

Pozitiva – Inlaturati cat mai mult posibil formele negative si cuvintele tabu. Nu folositi « nu » sau « problema » in scrisoarea de intentie. Utilizati substantive si adjective cu consonanta pozitiva si verbe de actiune.

Eleganta – Este un mod prin care putem sa spunem mult spunand putin. Un cuvant poate sa faca rezumatul unei pagini. O scrisoare de intentie eleganta si bine aranjata va trezi cu siguranta interesul angajatorului, coplesit adesea de scrisori care se remarca prin banalitate.

Specifica sau generica - Scrisoarea de intentie trebuie sa fie intotdeauna personalizata pentru un job. Puteti sa folositi anumite fraze care sunt specifice pentru introducere si concluzie. Trebuie sa impresionati si sa fiti creativi. In cazul unor candidaturi spontane se accepta si un model de scrisoare de intentie generica.

Calduroasa - Fiti duri cu obiectivul vostru si bland cu persoanele. « O mana de fier intr-o manusa de catifea! ». Tratati corespondentul vostru cu caldura si aratati-i respect si consideratie.

Fiti pozitivi, eleganti, concisi, caldurosi, exprimati-va corect si veti avea o scrisoare de intentie pe masura!Mai multe despre "Scrisoarea de intentie: eleganta si calduroasa":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul

Scrisoarea de intentie: eleganta si calduroasa


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania