Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Scrisoare de intentie » Inlaturarea capcanelor din scrisoarea de intentie

Inlaturarea capcanelor din scrisoarea de intentie

Inlaturarea capcanelor din scrisoarea de intentie

Inlaturarea capcanelor din scrisoarea de intentie

Cum sa realizezi o scrisoare de intentie castigatoare, cateva sfaturi si trucuri care te ajuta sa fi invingator...

Scrisoarea de intentie, prea lunga?

O scrisoare de intentie nu este o autobiografie, deci nu trebuie sa va simtiti obligati sa scrieti in detaliu parcursul scolar, nici experientele profesionale. Aceste informatii figureaza de asemenea si in CV-ul vostru. Scrisoarea de intentie nu are decat un scop, acela de a convinge angajatorul de interesul si de motivatia voastra pentru post.

Frazele interminabile : dusmanul scrisorii de motivatie!

Chiar daca va place sa va complicati cu formulari greoaie si ambigue nu pierdeti din vedere  faptul ca o scrisoare de intentie va fi cu atat mai convingatoare cu cat frazele utilizate vor fi mai scurte. Angajatorii acorda intotdeauna mai multa atentie unei scrisori de intentie concise, deci este bine sa evitati sa lungiti inutil scrisoarea si fiti dinamici !

Dozarea punctuatiei in scrisoarea de intentie

Parantezele, punctele de suspensie, cratima ! Nu este indicat sa abuzati cu aceste semne de punctuatie, deoarece pot duce la neintelegerea anumitor idei de catre cititor. Scrisoarea de intentie trebuie sa fie « limpede » si nu trebuie sa uitati principiul « o idee = o fraza ».

Scrisoare de intentie fluida : fara repetari !

In randul elementelor interzise intr-o scrisoare de intentie, repetarile ocupa de asemenea un loc foarte important. Cand corectati un text in mai multe etape se pot omite amanunte, din cauza lipsei unei viziuni de ansamblu. Recititi cu grija scrisoarea voastra de intentie avand mintea limpede, la putin timp dupa ce ati scris-o. Repetarile sau formularile nepotrivite vor iesi in evidenta si astfel le veti putea elimina.

Scrisoarea de intentie trebuie, cu orice pret, sa va evidentieze fata de ceilalti candidati, atat prin motivatie, dar mai ales prin corectitudine !Mai multe despre "Inlaturarea capcanelor din scrisoarea de intentie":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul

Inlaturarea capcanelor din scrisoarea de intentie


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania