Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Scrisoare de intentie » E-mail-ul de motivatie

E-mail-ul de motivatie

E-mail-ul de motivatie

E-mail-ul de motivatie

In aceasta epoca a noilor tehnologii, cei care isi transmit candidatura prin internet sunt foarte numerosi. Este bine sa nu picati in aceasta cursa a rapiditatii, si sa redactati totusi un e-mail de motivatie care sa-l faca pe angajator sa vrea sa va intalneasca.


Asemeni CV-ului care este transmis pe internet, si scrisoarea de intentie necesita o atentie particulara. Munca pe care o depuneti pentru pregatirea fiecarei candidaturi va fi aceeasi, desi cautarea va este facilitata de site-ul de internet al companiei : aveti acces la toate informatiile utile in legatura cu job-ul vizat si chiar cu compania respectiva.

In plus, majoritatea site-urilor au o rubrica de recrutare. Astfel sunteti asigurati ca e-mail-urile voastre vor ajunge direct la persoana responsabila cu recrutarea si nu va trece de la o persoana la alta pentru ca in final sa se piarda.

Iata cateva sfaturi practice pentru a prelungi durata de viata a candidaturii :

 • Nu vi se va repeta niciodata indeajuns de des : alegeti un scop pentru candidatura voastra! Actionand astfel, veti evita sa va irositi timpul. Astfel puteti sa va concentrati mai mult asupra altor lucruri, de exemplu asupra redactarii motivatiei. Redactarea motivatiei este foarte importanta pentru o candidatura pe internet, deoarece angajatorii, desi prefera aceasta maniera de recrutare, ii consacra mai putin timp.

 • Puteti redacta o scrisoare-CV,  alcatuita din doua paragrafe :
      
  1.
  Primul paragraf sa fie scrisoarea de motivatie, in care ar trebui sa expuneti motivele care v-au determinat sa alegeti aceasta companie, acest post, si de ce sunteti persoana potrivita pentru postul respectiv. Este bine sa fiti cat mai concisi …dar aveti grija sa nu omiteti principalele voastre atuuri! Nu faceti abrevieri si dati posibilitatea angajatorului sa afle cat mai multe despre voi !
      
  2. In cel de-al doilea paragraf, expuneti punctele cele mai importante din CV. Atentie: nu copiati insa CV-ul! Un e-mail reusit nu repeta CV-ul, ci accentueaza punctele forte ale acestuia, in raport cu anuntul de angajare. CV-ul il puteti atasa acestui mail ! In acest caz, scrisoarea de motivatie poate fi putin cam lunga, dar trebuie sa ramana concisa.

Angajatorii folosesc din ce in ce mai mult internetul ca instrument de recrutare. Astfel, e-mailul de motivatie devine din ce in ce mai important pentru candidati si trebuie sa-i acordati atentia cuvenita.Mai multe despre "E-mail-ul de motivatie":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul

E-mail-ul de motivatie


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania