Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Scrisoare de intentie » Cum ne vindem in scrisoarea de intentie

Cum ne vindem in scrisoarea de intentie

Cum ne vindem in scrisoarea de intentie

Cum ne vindem in scrisoarea de intentie

Rolul scrisorii de intentie este de a explica angajatorului de ce ati aplicat pentru un job in compania respectiva. O scrisoare de intentie trebuie sa-l convinga pe angajator sa va propuna o intalnire.


Pentru a fi eficienta si convingatoare, scrisoarea de intentie trebuie sa urmareasca cinci reguli precise:


1.
Scrisoarea de intentie trebuie sa fie adresata unei persoane, nu unui titlu. Fiti precisi in nume si adresa.

2. Scrisoarea de intentie trebuie sa poata fi citita repede. Nu trebuie sa depasim trei-patru paragrafe de trei sau patru randuri fiecare.

3. Primele cuvinte decid soarta urmatoarelor. Este bine sa rezervati primul paragraf pentru a vorbi despre compania la care aplicati mai mult decat despre voi. Mentionati faptul ca aveti infomatii despre companie si despre preocuparile acesteia.

4. Luati-va apoi timpul necesar de a demonstra, in cel de-al doilea paragraf, ca ati avut deja atributii asemanatoare cu cele cerute de acest job. Daca este posibil, prezentati un exemplu concret al unei realizari recente.

5. Nu uitati ca obiectivul vostru este sa obtineti o intalnire, nu un job. In concluzie, in ultimul paragraf, propuneti o intalnire. In timpul intalnirii veti putea sa orientati discutia spre angajare.

Anumite scrisori de intentie nu starnesc interesul angajatorului : au prea multe pagini, sunt monotone, sunt lipsite de coerenta si inlocuiesc CV-ul. Exista, de asemenea, si scrisori care elimina candidatii din start. De exemplu acelea care recomanda in mod eronat o persoana sau, chiar mai mult, cele ale candidatilor care isi inseala destinatarul. Pentru a evita subiectele in afara temei si banalitatile trebuie sa stiti sa va rezumati la simplitate. Doar cu aceasta conditie scrisoarea voastra se va face remarcata.

Erori pe care trebuie sa le evitati atunci cand formulati scrisoarea de intentie:

- informatii irelevante;

- greseli de ortografie si retusuri;

- erori in adresa si numele destinatarului;

- utilizarea termenilor negativi si agresivi;

- prezenta un rezumat al CV-ului in scrisoare.

O scrisoare de intentie reusita va incuraja angajatorul sa acorde mai multa atentie candidaturii voastre si sa va ia in considerare pentru un eventual interviu.Mai multe despre "Cum ne vindem in scrisoarea de intentie":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul

Cum ne vindem in scrisoarea de intentie


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania