Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Scrisoare de intentie » Ce este scrisoarea de intentie?

Ce este scrisoarea de intentie?

Ce este scrisoarea de intentie?

Ce este scrisoarea de intentie?

Scrisoarea de intentie este un document structurat, de maxim o pagina, trimis angajatorului, in care va exprimati dorinta de a lucra in cadrul companiei, demonstrand ca aveti toate calitatile necesare pentru job-ul respectiv.


Dupa cum si numele indica acest lucru, scrisoarea de intentie trebuie sa prezinte motivatia voastra. Domeniul ei de aplicare este mult mai larg decat ati putea crede. Organizarea scrisorii de intentie se va schimba in functie de experienta candidatului.

Exista mai multe tipuri de scrisori de intentie:

- scrisori de intentie pentru candidaturi spontane;
- scrisori de intentie care raspund unui anunt de angajare;
- scrisori de intentie destinate companiilor de recrutare.

Complementara CV-ului, scrisoarea de intentie trebuie sa fie adaptata fiecarei companii si fiecarui job. Exista atat de multe scrisori, cate anunturi de angajare. Pentru ca dosarul vostru de candidatura sa nu treaca neobservat de angajator, este foarte important ca in scrisoarea de intentie sa demonstrati interesul pentru companie si job si sa aratati ca aveti informatii suficiente care sa va motiveze sa aplicati pentru job-ul propus.

Prin scrisoarea de intentie aveti posibilitatea sa evidentiati calitatile pe care nu ati putut sa le explicati in CV, document care nu este prevazut in acest scop. De foarte multe ori scrisoarea de intentie reprezinta un factor determinant pentru anumite pozitii importante.

In momentul in care redactati o scrisoare de intentie aveti posibilitatea sa utilizati anumite fraze comune de introducere sau incheiere. Cu toate acestea, prin continutul scrisorii de intentie trebuie sa demonstrati angajatorului creativitatea voastra. Acest lucru va poate diferentia de ceilalti candidati.

In unele cazuri scrisoarea de intentie este mai importanta decat CV-ul. Cu toate ca informatiile prezentate in continutul scrisorii de intentie pot fi diferite, aceasta trebuie sa contina anumite informatii cheie in ceea ce priveste motivatia voastra, dorinta de a fi contactati pentru a stabili o intalnire, motivele pentru care va considerati persoana potrivita pentru job-ul respectiv.

Angajatorul care citeste scrisoarea de intentie trebuie sa simta ca aceasta ii este adresata. Odata trecut acest obstacol, sansele voastre de a obtine un interviu sunt din ce in ce mai mari. Incercati sa nu prezentati in scrisoarea de intentie nimic care ar putea sa va devalorizeze.Mai multe despre "Ce este scrisoarea de intentie?":

Scrisoare de intentie internship

Scrisoare de intentie internship

Daca v-ati hotarat sa va dezvoltati experienta profesionala, redactati o scrisoare de intentie pentru internship si trimiteti candidatura voastra companiilor de care sutneti interesati.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie bursa

Scrisoare de intentie bursa

Unul din elementele principale din dosarul pentru aplicarea pentru o bursa este scrisoarea de intentie pentru bursa.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie voluntariat

Scrisoare de intentie voluntariat

Pentru a imbunatati activitatea si experienta voastra trebuie sa alegeti o scrisoare de intentie pentru voluntariat si sa aplicati pentru respectiva activitate.

» Citeste tot articolul

Ce este scrisoarea de intentie?


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania