Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Scrisoare de intentie » Candidatura spontana reusita

Candidatura spontana reusita

Candidatura spontana reusita

Candidatura spontana reusita

Primiti in fiecare zi e-mail-uri cu oferte de job-uri sau newslettere de la firmele specializate in recrutare dar nu va gasiti un job care sa vi se potriveasca? Preluati initiativa!


O candidatura spontana este un exercitiu dificil in masura in care trebuie sa atraga atentia angajatorului si sa-si doreasca sa va aiba in cadrul companiei. Prin candidaturile spontane puteti sa aveti acces la job-uri pentru care angajatorii nu au facut anunturi de angajare sau nu au reusit inca sa demareze un proces de recrutare.

Piesa importanta a candidaturii voastre si in cazul candidaturilor spontane, scrisoarea de intentie, trebuie sa-l invite pe angajator sa va citeasca CV-ul. Scrisoarea de intentie reusita trebuie sa fie scurta, ofensiva si personala, deoarece trebuie sa-i oferiti angajatorului cat mai multe informatii despre voi si o imagine buna.

Demersurile voastre spontane de a obtine un job au toate sansele de reusita daca:

-          stiti cu ce se ocupa compania, problemele si proiectele ei, etc;
-          stiti cui sa va adresati. Scrisoarea de intentie care insoteste candidatura trebuie sa fie nominala;
-          prin competentele voastre puteti sa raspundeti nevoilor companiei.

Eficacitatea unei candidaturi spontane rezida nu numai din detectarea nevoilor potentiale ale companiei ci si din contactul caruia ii va fi adresata. Astfel, atunci cand cititi unui articol sau ascultati o stire retineti numele unui responsabil operational sau al unui responsabil de recrutare.

Realizati candidatura voastra precizand "sursa" pe care o stiti si incercati sa va intalniti cu interlocutorul dvs. pentru a va prezenta si pentru a afla oportunitatile unei eventuale angajari.

Candidaturile spontane pot fi avantajoase, deoarece, atunci cand sunt in cautarea unui viitor angajat, multe companii apeleaza mai intai la baza de date proprie si abia apoi la anunturile de angajare.

Fiti spontani si surprindeti angajatorii cu candidaturi care sa le trezeasca interesul!Mai multe despre "Candidatura spontana reusita":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul

Candidatura spontana reusita


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania