Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Sfaturi: despre salariu » Un salariu mai mare!

Un salariu mai mare!

Un salariu mai mare!

Un salariu mai mare!

Simtiti ca meritati o marire salariala, dar nu stiti cum sa formulati aceasta cerere ? Va oferim cateva sfaturi pentru a reusi !

Daca maririle salariale au o data fixa este inutil sa va prezentati intr-o alta perioada a anului pentru a cere o marire de salariu. Este posibil acest lucru doar daca aveti argumente foarte importante, cum ar fi anumite formari, cursuri, diplome noi, etc. Pentru a optimiza argumentarea voastra utilizati criteriile cu care angajatorul evalueaza randamentul.

Cum trebuie procedat:

Intrati intr-o intalnire spunand : «Voi reusi !» si stabiliti-va o suma sub care nu veti mai accepta jobul. Nu trebuie niciodata sa incepi cu suma pe care o vrei, pentru ca primul care vorbeste este cel mai vulnerabil. Incepeti prin a evidentia contributia voastra in cadrul companiei, ce a castigat compania pe parcursul unui an datorita voua, scopul fiind acela de a spune «Iata ce aport am adus eu societatii».
Trebuie sa aratati ca exista deja  responsabilitatea masurarii eficacitatii propriei persoane. Odata terminata expunerea voastra lasati angajatorul sa vorbeasca. El va va da atunci o suma. Oricare ar fi aceasta, repetati-o cu voce tare si ramaneti linistit - tehnica ecoului. Acest lucru il va obliga pe angajator sa isi justifice oferta. Puteti spera sa obtineti o crestere intre 5 si 15 procente.

Ce trebuie sa faceti in caz de refuz:

Daca societatea nu poate sa va acorde o marire salariala, negociati un avantaj "in natura". Acest avantaj trebuie sa comporte 3 caracteristici: sa reprezinte mult pentru voi, sa nu coste nimic (sau foarte putin) pentru angajator, sa nu poata fi generalizat usor pentru a nu se crea un precedent. De exemplu puteti negocia un orar flexibil, mai multe zile de concediu, modificarea responsabilitatilor, etc. O alta varianta posibila in cazul in care negocierea nu reuseste este sa-l faceti pe superiorul vostru direct sa spuna ca este multumit de voi si profitati pentru a obtine noi responsabilitati, iar peste cateva luni veti putea reveni cu o noua cerere de marire a salariului.


Folositi-va energia pentru a gasi solutii si a propune un acord care sa fie in avantajul ambelor parti. Evitati atitudinea conflictuala si agresiva !

 Mai multe despre "Un salariu mai mare!":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania