Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Sfaturi: despre salariu » Despre salariu in procesul de recrutare !

Despre salariu in procesul de recrutare !

Despre salariu in procesul de recrutare !

Despre salariu in procesul de recrutare !

Sunteti incantat, primele interviuri s-au desfasurat bine si va ganditi ca este timpul sa interveniti deoarece problema salariului nu a fost abordata… Cum ar trebui sa procedati?


>> Nu abordati de la prima intalnire problema salariului!

Nu sunteti obligati sa va lansati in negocieri de la prima intalnire. Lasati totusi initiativa angajatorului, pentru ca asa este obiceiul. Dar daca acesta nu face nimic in acest sens trebuie sa puneti voi problema remuneratiei. Un bun mijloc de a incepe discutia este sa spuneti «Nu am discutat deloc despre salariu. In sistemul dumneavoastra de recrutare este prevazuta aceasta tema ca fiind obiectul de discutie al unei alte intalniri ?». Astfel v-ati aratat calm, hotarat si flexibil cateodata, pentru ca nu impuneti nimic.

>> Fiti bine pregatit !

Asteptand urmatoarea intalnire aveti la dispozitie mai mult timp pentru a va pregati pentru negociere. Cand trebuie sa mergeti la inalnire, trebuie sa fiti cu adevarat pregatit. Apeland la forumuri, presa sau cunostinte, informati-va despre reputatia companiei, despre situatia financiara, despre concurenti, despre salariile practicate pe piata, etc. Asigurati-va ca luati in calcul importanta viitoarelor responsabilitati si criterii de performanta pentru care ati fost evaluat. Intrebati-va apoi daca sunteti pregatit sa renuntati la anumite pretentii si pregatiti-va argumentele pentru a va apara !

>> Invatati sa vorbiti despre bani !

Salariul se calculeaza in raport cu postul, cu experienta voastra, si de responsabilitatile pe care le veti avea. Care sunt perspectivele de evolutie ? La ce riscuri veti fi supusi ? Care va fi nivelul de angajare ? Acestea sunt unele intrebari foarte importante pe care trebuie sa le puneti angajatorului. In ceea ce priveste constiinta patrunzatoare a propriei valori, dati-o la o parte! Ati inteles: modestia este importanta, dar nu trebuie nici sa va aratati timid. Sa stiti ca sfiala este prezenta si din partea angajatorului in acest joc al seductiei mutuale.

Tot timpul se vorbeste de salariul brut anual, dar este bine sa nu uitati sa luati in considerare in timpul negocierii si alte avantaje precum orare flexibile, concediu suplimentar, tichete de masa, mijloc de transport platit sau mijloace variabile de recompensare (cum ar fi primele).Mai multe despre "Despre salariu in procesul de recrutare !":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania