Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Sfaturi: despre salariu » Negocierea salariului pe timp de criza

Negocierea salariului pe timp de criza

Negocierea salariului pe timp de criza

Negocierea salariului pe timp de criza

Piata locurilor de munca este afectata de criza economica si, totusi, sunteti pe cale sa primiti o oferta de munca. Este o sansa pe care nu trebuie sa o pierdeti prin exigente salariale prea ambitioase.

Plecand de la ideea ca pe timp de criza nu putem negocia salariul cu viitorul angajator este o eroare. Trebuie sa faceti o analiza a atuurilor voastre, a pregatirii si a competentelor voastre si, in functie de acestea, trebuie sa incercati sa negociati cu angajatorul viitorul salariu.

In perioada de instabilitate economica, trebuie sa fiti realisti dar sa nu va pierdeti increderea in ceea ce piata muncii poate oferi. Este adevarat ca majoritatea companiilor nu pot sa mai ofere beneficiile salariale de acum doi sau trei ani, insa incearca sa-si multumeasca angajatii.

Cu toate acestea, exista intotdeauna loc pentru negocierea salariului. Capacitatea de a obtine o oferta imbunatatita depinde foarte mult de succesul financiar al companiei. Incercati sa gasiti toate informatiile posibile pentru a determina in ce masura puteti insista pe parcursul negocierilor. Trebuie sa va informati despre cifra de afaceri a companiei, cresterea sa, practicile interne.

Cunoscand situatia reala a companiei, trebuie sa stiti sa va puneti in valoare. In consecinta, trebuie sa stiti daca sunteti un candidat comun pe o piata saturata sau un candidat pe care si l-ar dori orice companie. Inainte de interviu, trebuie sa incercati sa gasiti suport pentru viitoarea negociere a salariului. Desigur, va puteti baza pe experienta voastra din timpul stagiilor, mai ales din cele de lunga durata. Un stagiu in compania in care doriti sa va angajati reprezinta un mare avantaj in negocierea voastra.

Trebuie sa va prezentati ca o sursa de profit pentru companie avand la baza experientele trecute, prezentand cifre si rezultate cuantificabile. Odata pregatite toate argumentele pentru negociere trebuie sa stiti cum sa abordati problema salariului. Lasati angajatorul sa deschida acest subiect, pentru a vedea ceea ce poate sa va ofere. Chiar daca suntem in perioada de criza nu acceptati imediat o oferta, chiar daca aceasta este una care va convine. Nu trebuie sa uitati ca salariul negociat in momentul angajarii este foarte important deoarece este foarte dificil de renegociat.

Daca nu sunteti multumit de oferta salariala propusa, dar este vorba despre job-ul la care ati visat, negociati asupra elementelor aditionale salariului. Aceste elemente pot sa ajute la cresterea remuneratiei si, in acelasi timp, pot sa va motiveze.

In concluzie, trebuie sa stiti ca negocierea salariului nu este un subiect foarte usor de abordat in perioada de criza, dar nici nu trebuie exclus!Mai multe despre "Negocierea salariului pe timp de criza":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania