Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Sfaturi: despre salariu » Negocierea primului salariu

Negocierea primului salariu

Negocierea primului salariu

Negocierea primului salariu

Cu toate ca nu aveti experienta este foarte important ca atunci cand negociati primul salariu sa fiti informati despre oferta existenta pe piata pentru job-ul respectiv.


Este foarte dificil pentru un tanar absolvent sa intre pe piata muncii mai ales daca nu cunoaste foarte bine valoarea competentelor lui si nu stie foarte bine sa le estimeze in fata angajatorilor. Cu toate ca oficial niciun salariu nu corespunde unei diplome, exista anumite piste care determina nivelul primului salariu.

Cum este fixat salariul

In principiu, si pentru anumite job-uri, nivelul salariului se stabileste in functie de studii, de experienta, de calificarile profesionale. Cum grilele salariale sunt definite si impuse angajatorilor, nivelurile minime sunt deja fixate.

Cum va exprimati pretentiile?

Intrebarea despre salariu nu trebuie sa intervina decat dupa ultimul interviu, inainte de angajare. Exista si exceptii cand veti fi intrebati despre pretentiile voastre salariale mai devreme. Pentru a putea sa va exprimati cat mai bine pretentiile, este foarte important sa convingeti angajatorul de atuurile voastre. Trebuie sa va prezentati ca o sursa de profit pentru companie!

Inainte de a decide daca salariul propus va multumeste sau nu, trebuie sa analizati foarte bine si celelalte elemente care alcatuiesc oferta salariala, cum ar fi primele, al 13-lea salariu, masina de serviciu, stagii de pregatire.

Negocierea primului salariu este foarte importanta pentru viitorul vostru profesional, deoarece poate influenta negocierile urmatoare.Mai multe despre "Negocierea primului salariu":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania