Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Procesul de recrutare » E-mailul tau ≠ cosul de gunoi al angajatorului!

E-mailul tau ≠ cosul de gunoi al angajatorului!

E-mailul tau ≠ cosul de gunoi al angajatorului!

E-mailul tau ≠ cosul de gunoi al angajatorului!

Ce trebuie sa faci pentru ca e-mailul cu candidatura ta sa nu ajunga in folderul "Trash" al responsabilului de recrutare? Iti spunem imediat!


Cate e-mailuri trimiti zilnic in gunoiul mesageriei electronice, fara macar sa le fi deschis inainte? La fel li se intampla si angajatorilor, mai ales celor care primesc zilnic zeci de candidaturi pe e-mail. Prin urmare, orice candidat trebuie sa se intrebe: "Cum sa fac pentru ca e-mailul meu sa nu ajunga direct in cosul de gunoi al angajatorului?".

Cand primesti un e-mail, decizia de a-l deschide sau nu este influentata de numele sau adresa expeditorului ("il cunosc sau nu?"), subiectul ("ma intereseaza sau nu?") si primele cuvinte care se afiseaza din continutul mesajului. Sa vedem cat de importante sunt fiecare din aceste 3 elemente...

Adresa de pe care trimiti e-mailul

Daca poti utiliza o adresa de e-mail care sa-i spuna ceva angajatorului si sa te scoata din anonimat, fa-o! De exemplu, daca dispui de o adresa de e-mail a unei Asociatii din care faci parte, o poti utiliza, cu conditia sa ti se permita acest lucru.

Ai grija insa sa nu folosesti adresa locului de munca actual pentru a trimite candidatura catre o alta firma! De asemenea, in cazul in care contul tau personal de e-mail nu are un nume prea profesional, mai bine fa-ti alt cont si nu uita sa-l verifici din cand in cand pentru a vedea daca ai primit vreun raspuns.

Subiectul e-mailului

Subiectul e-mailului este cel de care depinde in cea mai mare masura decizia de a deschide sau nu e-mailul primit. Un subiect potrivit trebuie sa fie clar, direct si adaptat scopului mesajului.

Daca scrii din partea unui contact comun, a unei persoane care te-a recomandat, mentioneaza-i numele in subiectului e-mailului. Daca raspunzi unui anunt de angajare, indica codul de referinta sau titlul acestuia in subiect. In schimb, daca este vorba de o candidatura spontana, mentioneaza una dintre competentele cele mai apropiate de activitatea companiei sau de functia pentru care candidezi.

In cazul e-mailurilor transmise firmelor de recrutare, titlul postului cautat este cea mai buna alegere pentru subiectului e-mailului.

Primele 10 cuvinte din continutul mesajului

In functie de setarile mesageriei, primele cuvinte din corpul e-mailului apar cand este primit un e-mail nou sau pot fi vizualizate atunci cand este selectat e-mailul respectiv.

Nu repeta ce ai scris in subiectul e-mailului, daca nu vrei sa pierzi timpul. Evita introducerile generale de tipul "Raspund anuntului dvs. legat de postul...", "Activitatea companiei dvs. m-a interesat intotdeauna si...". Mergi direct la subiect, cu o informatie complementara pertinenta ("Recent absolvent/licentiat...", "Expert in ...", "Cu o experienta de 5 ani in...", "Pasionat de domeniul..."), in functie de profilul si obiectivele tale.

Daca vei acorda atentia cuvenita acestor 3 elemente atunci cand redactezi e-mailul pentru a-ti trimite candidatura, ai toate sansele ca mesajul tau sa fie remarcat si sa trezeasca interesul angajatorului!Mai multe despre "E-mailul tau ≠ cosul de gunoi al angajatorului!":

Ce informatii nu trebuie incluse in CV?

Ce informatii nu trebuie incluse in CV?

Informatiile pe care le includeti in CV trebuie selectate astfel incat acesta sa atraga atentia angajatorului intr-un mod pozitiv.

» Citeste tot articolul

Ce este scrisoarea de intentie?

Ce este scrisoarea de intentie?

Scrisoarea de intentie este un document structurat, de maxim o pagina, trimis angajatorului, in care va exprimati dorinta de a lucra in cadrul companiei, demonstrand ca aveti toate calitatile necesare pentru job-ul respectiv.

» Citeste tot articolul

Cum va pregatiti pentru un interviu in engleza?

Cum va pregatiti pentru un interviu in engleza?

Interviul intr-o limba straina este mai dificil si necesita o pregatire serioasa a candidatului.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania