Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Procesul de recrutare » Cum sa gasiti un job in noul an

Cum sa gasiti un job in noul an

Cum sa gasiti un job in noul an

Cum sa gasiti un job in noul an

Aveti nevoie de o strategie pentru a gasi un job in noul an? Cum trebuie sa va mobilizati pentru cautarea unui job?

Pentru cautarea unui job pot fi luate in calcul o serie de abordari diferite, astfel incat fiecare candidat isi poate construi propria strategie. Cu toate acestea, exista elemente comune care pot fi luate in considerare in orice situatie.
Va prezentam cateva sfaturi care sa va ajute in construirea unei strategii cat mai eficiente pentru obtinerea unui job.

Cautati recomandari
Multe companii prefera sa se bazeze pe recomandari cand fac selectia pentru interviu. De aceea, o recomandare este o pista sigura pentru ca CV-ul vostru sa ajunga in mana angajatorului. Insa asta nu inseamna ca obtineti direct job-ul. Interviul este cel mai important test in orice situatie.

Stabiliti obiective
Cel mai eficient mod de a cauta un job este prin stabilirea unei "to do list" si fixarea unor obiective zilnice sau saptamanale. Dati-va deadline-uri si notati-le, de exemplu: "Redactarea unei scrisori de intentie pentru postul X pana la sfarsitul zilei". Respectand ceea ce v-ati propus, veti fi mai increzatori in fortele proprii si mai optimisti.

Nu uitati de agentiile de recrutare
Chiar daca va bazati mai mult pe propria cautare, nu evitati si ajutorul agentiilor de recrutare. Inscrieti-va in cadrul agentiilor specializate pe domeniul care va intereseaza, pentru a va mari sansele de a obtine un job.

Cereti un feedback
Atunci cand un interviu nu se finalizeaza cu obtinerea job-ului, incercati sa aflati care este motivul pentru care nu ati fost acceptat. Acest lucru va ajuta sa va imbunatatiti strategia pentru urmatoarele interviuri si sa schimbati sau sa adaugati elemente in CV pentru a fi mai convingatori cu urmatoarea ocazie.

Pastrati-va o atitudine pozitiva
O cautare lunga si frustranta este un test de rabdare, mandrie si incredere in sine. In aceasta situatie, cheia este sa recunoasteti ca aceste stari fac parte din cautarea unui job si sa incercati sa va canalizati toate eforturile si energia catre obiectivele profesionale. Pozitivismul este un element foarte important care trebuie sa va insoteasca in permanenta. Nu spuneti "Nu voi gasi niciodata un job", ci " Nu am gasit inca job-ul potrivit, insa il voi gasi in curand".

Pentru a reusi sa obtineti un interviu si ulterior, un job, trebuie sa va faceti remarcati si sa va construiti o strategie potrivita pentru domeniul si postul pe care vi-l doriti.Mai multe despre "Cum sa gasiti un job in noul an":

Ce informatii nu trebuie incluse in CV?

Ce informatii nu trebuie incluse in CV?

Informatiile pe care le includeti in CV trebuie selectate astfel incat acesta sa atraga atentia angajatorului intr-un mod pozitiv.

» Citeste tot articolul

CV-ul: detalii care fac diferenta!

CV-ul: detalii care fac diferenta!

CV-ul vostru este cu siguranta elementul cel mai important in cautarea unui job. In consecinta, ar trebui sa fie transformat intr-o arma a procesului de recrutare.

» Citeste tot articolul

Cum va pregatiti pentru un interviu in engleza?

Cum va pregatiti pentru un interviu in engleza?

Interviul intr-o limba straina este mai dificil si necesita o pregatire serioasa a candidatului.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania