Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Procesul de recrutare » Top 5 criterii de recrutare pe timp de criza

Top 5 criterii de recrutare pe timp de criza

Top 5 criterii de recrutare pe timp de criza

Top 5 criterii de recrutare pe timp de criza

Care sunt cele mai importante 5 criterii pe care angajatorii se bazeaza atunci cand selecteaza candidatii?


Pe fondul situatiei economice globale, angajatorii au devenit din ce in ce mai sceptici si mai dificil de convins. Avand in vedere numarul mare de aplicari pentru job-urile propuse si miza unui flux de personal cat mai mic, eforturile depuse pentru selectarea candidatilor potriviti au crescut, la fel si cerintele angajatorilor.

Iata un top 5 al celor mai importante criterii de selectie a candidatilor, de care angajatorii tin cont in prezent.

1. Atitudinea si motivarea
Pentru ca procesul de recrutare este unul de durata, angajatorul va avea ocazia sa observe determinarea si atitudinea ta pentru job pe parcursul intregului proces. Manifesta-ti motivatia si dorinta de a obtine postul ori de cate ori vei avea ocazia. Acest tip de atitudine poate face diferenta intre tine si ceilalti candidati.

2. Experienta
Pentru cei mai multi dintre angajatori, experienta profesionala este principalul criteriu de recrutare. Cele mai importante criterii legate de experienta sunt domeniul, numele si dimensiunea firmei, perioada in care ati lucrat si competentele dobandite.

3. Educatia
Experienta este completata de studiile absolvite, cursurile si certificarile obtinute. In functie de specificul postului si de domeniu, educatia poate trece drept criteriu de selectie principal, mai ales in cazul tinerilor absolventi, care nu au experienta relevanta pe piata muncii.

4. Referintele si recomandarile
Lista referintelor, cu persoanele care pot fi contactate si pot furniza informatii despre experienta si aptitudinile candidatilor, este din ce in ce mai importanta pentru angajatori. La fel de utile sunt recomandarile, pe care multi dintre angajatori se bazeaza in selectia candidatilor pentru interviu.

5. Pretentii salariale "realiste"
Mai ales pe timp de criza, salariul ramane un criteriu de selectie primordial. Daca motivatia pentru postul respectiv consta in mare masura in partea financiara, nu incerca sa cenzurezi acest aspect si adu-l in discutie cat mai devreme posibil. In acest mod, nu risti sa ajungi sa fii respins tocmai la finalul procesului de recrutare pentru ca, brusc, pretentiile tale salariale au devenit foarte mari.

Ca sa devii un candidat cu un potential ridicat, este important sa cunosti criteriile de recrutare pe care angajatorii se bazeaza. Astfel, vei putea intelege si anticipa toate cerintele acestora, iar sansele de a fi recrutat vor fi mult mai mari.Mai multe despre "Top 5 criterii de recrutare pe timp de criza":

Ce informatii nu trebuie incluse in CV?

Ce informatii nu trebuie incluse in CV?

Informatiile pe care le includeti in CV trebuie selectate astfel incat acesta sa atraga atentia angajatorului intr-un mod pozitiv.

» Citeste tot articolul

Ce este scrisoarea de intentie?

Ce este scrisoarea de intentie?

Scrisoarea de intentie este un document structurat, de maxim o pagina, trimis angajatorului, in care va exprimati dorinta de a lucra in cadrul companiei, demonstrand ca aveti toate calitatile necesare pentru job-ul respectiv.

» Citeste tot articolul

Cum va pregatiti pentru un interviu in engleza?

Cum va pregatiti pentru un interviu in engleza?

Interviul intr-o limba straina este mai dificil si necesita o pregatire serioasa a candidatului.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania