Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Procesul de recrutare » Selectati ofertele de job-uri!

Selectati ofertele de job-uri!

Selectati ofertele de job-uri!

Selectati ofertele de job-uri!

Daca aplicati la toate anunturile de job-uri intalnite, fara a face o selectie, nu veti rezolva nimic, ci dimpotriva, veti fi descurajati pentru ca nu veti primi raspunsuri. Selectati job-urile si raspundeti cu atentie la oferte daca doriti sa fiti chemati la interviu!

Foarte multe persoane care cauta cu disperare un loc de munca, considera ca trimiterea unui numar foarte mare de CV-uri la oferte de job din domenii diferite, le mareste sansele de a fi contactati pentru un interviu. In realitate, lucrurile stau altfel. Nu volumul este cel care conteaza, ci calitatea!

Selectati cu atentie ofertele de job-uri
Asa cum angajatorii selecteaza CV-urile candidatilor, pentru a nu retine decat 10-15 din cateva sute, si candidatii trebuie sa procedeze la fel. Selectati cu atentie acele posturi si companii care va convin cel mai mult si pentru care sansele de a fi remarcati sunt reale.
Este adevarat ca, de multe ori, selectia ofertelor de job depinde de “tensiunile” sectorului de piata care va intereseaza. Din pacate, daca nu doriti decat sa gasiti un job, oricare ar fi acesta, exista riscul foarte mare de a nu avea succes. Este de preferat sa tintiti un domeniu sau o meserie anume si sa raspundeti ofertelor de job-uri destinate acestora.

Fiti prudenti in folosirea cuvintelor cheie
O prima selectie in cautarea unui job trebuie sa fie facuta in functie de: locul geografic, sector, meserie/functie. Motoarele de cautare de pe site-urile specializate cu oferte de job-uri va permit sa faceti aceste selectii cu usurinta.
In functie de numarul de rezultate obtinute odata cu aceasta prima selectie, puteti recurge la o a doua cautare, utilizand cuvinte cheie care sa reduca si mai mult ofertele afisate. De exemplu, daca sunteti secretara si cautati un post care sa includa activitati de contabilitate, puteti selecta doar acele job-uri care contin cuvantul cheie « contabilitate ».
Avantajul acestei selectii este ca, printre numeroasele posturi de secretara, le veti gasi numai pe acelea care includ si activitati de contabilitate. In schimb, exista dezavantajul ca, restrictionand cautarea dupa un anumit cuvant cheie, sa primiti doar acele anunturi care cuprind cuvantul cheie exact in forma scrisa de voi. Astfel, o oferta care va contine exprimarea « secretara cu responsabilitati contabile » nu va fi selectata.
In aceasta situatie, este bine atunci cand folositi cuvinte cheie, sa utilizati mai multe forme ale acestora, pentru a compara rezultatele cautarii.

Raspundeti cu atentie la anunturi!
Odata ce ati restrans cautarea si ati gasit oferte de job interesante, verificati daca acestea corespund profilului vostru, inainte sa va entuziasmati. Daca postul va surade, insa experienta si formarea voastra nu se potrivesc cerintelor acestuia, trebuie sa cautati mai departe.
O alta selectie de care trebuie sa tineti cont in trierea ofertelor de job este data aparitiei acestora. Evitati sa raspundeti la anunturi mai vechi de 2-3 saptamani. Este posibil ca in acest timp, angajatorul sa fi ales deja candidatii pentru interviu.
Cititi cu atentie ofertele care va intereseaza si analizati toate elementele pe care le contin: numele si tipul companiei, postul propus, criterii de selectie, criterii considerate ca un « plus », salariu propus, etc. Daca cerintele job-ului se potrivesc in proportie de 80% cu profilul vostru si cu dorintele voastre, puteti raspunde. Daca nu, ganditi-va de 2 ori inainte sa aplicati!

Efectuand o selectie adecvata pentru ofertele de job care va intereseaza, veti reduce timpul si efortul de a candida pentru niste posturi care nu va aduc mari sperante de reusita si va veti putea concentra pe acele oferte cu adevarat importante pentru profilul vostru.Mai multe despre "Selectati ofertele de job-uri!":

Procesul de recrutare

Procesul de recrutare

Cum se desfasoara procesul de recrutare, cu exemple concrete, etapele procesului de recrutare...

» Citeste tot articolul

CV: Curriculum Vitae

CV: Curriculum Vitae

Cum sa realizezi un CV, cateva trucuri, modele de CV-uri si ce greseli sa eviti atunci cand redactezi un CV...

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania