Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Procesul de recrutare » Secretele cautarii unui nou loc de munca

Secretele cautarii unui nou loc de munca

Secretele cautarii unui nou loc de munca

Secretele cautarii unui nou loc de munca

Indiferent daca vreti sa faceti ceva nou sau vreti sa avansati, este alegerea voastra sa puteti sa va schimbati locul de munca. Atentie insa sa nu fiti dezavantajati!


Cele mai multe persoane care schimba job-ul primesc la noul loc de munca un salariu mai mare. Totusi, banii nu sunt singura motivatie in schimbarea job-ului. Acest lucru poate reprezenta o provocare, care trebuie sa fie discreta si eficienta.

Redactati CV-urile si scrisorile de intentie acasa

Cautarea unui job intr-o pauza scurta sau intre doua activitati, este o activitate stresanta si nu foarte productiva. Trebuie sa incercati sa evitati aceasta metoda. De asemenea, pentru a mentine echilibrul vostru nervos, trebuie sa alocati timp pentru aceste activitati in timpul liber, acasa.

Solicitati informatii cu prudenta

Cea mai buna agentie de recrutare este anturajul vostru. Avand in vedere ca foarte multe angajari se fac din recomandari, este foarte important sa profitati de acest aspect. Chiar si in randul clientilor sau furnizorilor ar putea exista o sansa pentru gasirea unui job. Totusi trebuie sa fiti precauti si sa nu apelati decat la persoanele cu care ati stabilit o relatie bazata pe incredere.

Organizati-va discret intalnirile

Atunci cand un angajator va contacteaza pe telefonul mobil, evitati sa raspundeti, chiar daca ati putea sa va izolati si sa aveti o discutie scurta. Iesirile frecvente din birou ar putea deveni suspecte. Cel mai bine este sa propuneti interlocutorului o discutie la finalul programului vostru sau sa puteti reveni in momentul in care aveti o pauza. Programati interviurile dimineata devreme sau seara tarziu, in acest fel veti evita intarzierile sau absentele repetate.

Anticipati conditiile plecarii

Este important sa studiati problema preavizului din timp, pentru a putea oferi un raspuns in momentul in care in timpul interviului de angajare veti fi intrebat despre disponibilitatea voastra. Perioada preavizului difera in functie de actualul job sau poate fi renegociata.

Gasirea unui loc de munca necesita alocarea de timp suficient, in plus fata de indeplinirea sarcinilor de la actualul loc de munca.Mai multe despre "Secretele cautarii unui nou loc de munca":

Ce informatii nu trebuie incluse in CV?

Ce informatii nu trebuie incluse in CV?

Informatiile pe care le includeti in CV trebuie selectate astfel incat acesta sa atraga atentia angajatorului intr-un mod pozitiv.

» Citeste tot articolul

CV-ul: detalii care fac diferenta!

CV-ul: detalii care fac diferenta!

CV-ul vostru este cu siguranta elementul cel mai important in cautarea unui job. In consecinta, ar trebui sa fie transformat intr-o arma a procesului de recrutare.

» Citeste tot articolul

Cum va pregatiti pentru un interviu in engleza?

Cum va pregatiti pentru un interviu in engleza?

Interviul intr-o limba straina este mai dificil si necesita o pregatire serioasa a candidatului.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania