Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Procesul de recrutare » Recrutarea pe internet

Recrutarea pe internet

Recrutarea pe internet

Recrutarea pe internet

Daca exista un domeniu in care putem vorbi fara exagerare despre evolutia internetului, acesta este cel al recrutarii. In cativa ani internetul a devenit o sursa sigura de locuri de munca.


Cel putin o companie din doua a recurs la ajutorul internetului pentru a gasi persoanele potrivite pentru nevoile companiei. Prin urmare, companiile se confrunta cu o noua problema, gestionarea fluxului de aplicatii. In situatia actuala cererea si oferta sunt favorabile pentru companii.

In primul rand, recrutarea prin intermediul internetului poate furniza un numar mare de angajati, iar un al doilea atu important sunt costurile alocate pentru procesul de recrutare. Al treilea argument important este faptul ca internetul creste semnificativ viteza de procesare a cererilor de angajare.

Cu toate acestea, recrutarea pe internet are si unele limitari, nefiind accesibila tuturor categoriilor de salariati. Tinerii absolventi si cadrele de conducere sunt supra-prezente pe site-urile de recrutare. Prima regula pentru a atrage candidatii pe site-ul companiei: nu este suficienta publicarea anunturilor de angajare. Compania trebuie sa lucreze pentru a imbunatati reputatia si imaginea site-ului.

Atunci cand o companie nu are o reputatie suficient de mare pentru a atrage trafic pe site-ul sau, aceasta poate utiliza site-urile de locuri de munca generale sau specializate pentru recrutarea pe internet. Exista un risc cu care se confrunta companiile in trierea in mod eficient a candidaturilor, deoarece sunt coplesite de numarul de candidaturi primite.

Pentru procesarea cererilor in mod dinamic, companiile trebuie sa beneficieze de un software eficient care sa le ajute in selectia candidaturilor. Cand opteaza pentru recrutarea online, candidatii trebuie sa completeze un formular care joaca un rol de filtru si are rolul de a verifica daca profilul candidatilor este adecvat cu pozitia oferita de companie.

In ultima perioada recrutarea pe internet a inregistrat o crestere spectaculoasa, devenind cea mai importanta modalitate de recrutare, angajatorii preferand sa posteze anunturi de angajare pe site-urile de recrutare sau pe propriile site-uri de prezentare.

Internetul a schimbat dinamica in recrutare. Procesul de recrutarea fost accelerat in mod considerabil, rezultand un numar mai mare de candidaturi!Mai multe despre "Recrutarea pe internet":

Ce informatii nu trebuie incluse in CV?

Ce informatii nu trebuie incluse in CV?

Informatiile pe care le includeti in CV trebuie selectate astfel incat acesta sa atraga atentia angajatorului intr-un mod pozitiv.

» Citeste tot articolul

Ce este scrisoarea de intentie?

Ce este scrisoarea de intentie?

Scrisoarea de intentie este un document structurat, de maxim o pagina, trimis angajatorului, in care va exprimati dorinta de a lucra in cadrul companiei, demonstrand ca aveti toate calitatile necesare pentru job-ul respectiv.

» Citeste tot articolul

Cum va pregatiti pentru un interviu in engleza?

Cum va pregatiti pentru un interviu in engleza?

Interviul intr-o limba straina este mai dificil si necesita o pregatire serioasa a candidatului.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania