Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Procesul de recrutare » Recrutarea alternativa

Recrutarea alternativa

Recrutarea alternativa

Recrutarea alternativa

Cand sunt in cautarea angajatului perfect, companiile apeleaza la toate mijloacele pentru a-l gasi. Pe langa mijloacele clasice de recrutare a inceput sa se puna accentul foarte mult pe recrutarea alternativa.

Odata cu dezvoltarea internetului si metodele traditionale de recrutare au inceput sa fie inlocuite de angajatori. Daca pana acum ceva timp principala metoda de recrutare a angajatilor era publicarea de anunturi in ziare, acum aceasta metoda a devenit foarte costisitoare.

Retelele sociale au devenit noua tendita in materie de recrutare. Acestea sunt site-uri de comunitate si sunt dedicate comunicarii, cunoasterii de noi persoane sau construirii de relatii profesionale. My space, Linked In, Hi5 sau Facebook se remarca intre cele mai cunoscute retele sociale dar in acelasi timp si pentru recrutare.

Retelele sociale au ajuns in momentul de fata intre obiceiurile principale ale internautilor. Principalul avantaj al retelelor de socializare se dovedeste a fi recrutarea (atat pentru candidati cat si pentru angajatori) si dezvoltarea relatiilor (parteneriate, prospectari). Daca sunteti inscrisi intr-o retea de socializare puteti participa la discutiile de pe forum, puteti invita in aceste retele profesionisti pe care ii cunoasteti.

Totusi, trebuie sa aveti grija ce postati pe aceste retele de socializare deoarece pot sa va aduca si dezavantaje. Anumite poze sau comentarii pot sa-i faca pe angajatori sa nu-si doreasca astfel de angajati. De asemenea, foarte importante sunt si grupurile de prieteni carora va alaturati.

Chiar daca retelele sociale au fost cucerite de marele public exista cazuri cand  sefii nu percep mereu miza acestor instrumente in contextul profesional. Se tem de scaderea productivitatii angajatilor lor si anumite companii se plang de cresterea turnover - ului personalului.

Retelele sociale reprezinta o baza de candidati potentiali interesanti pentru angajatori. Membrii retelei sunt invitati sa descrie precis experienta lor, pregatirea, etc. Cabinetele specializate in recrutare utilizeaza in mod frecvent retelele sociale pentru a lua legatura cu profilele specifice.

Chiar daca s-au dezvoltat foarte mult in ultima perioada, trebuie sa stiti ca angajatorii nu folosesc in mod exclusiv aceste metode de recrutare!Mai multe despre "Recrutarea alternativa":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Va recomandam: Recrutarea alternativa

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania