Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Procesul de recrutare » Ramaneti pozitivi in timpul cautarii unui job!

Ramaneti pozitivi in timpul cautarii unui job!

Ramaneti pozitivi in timpul cautarii unui job!

Ramaneti pozitivi in timpul cautarii unui job!

Atunci cand sunteti in cautarea unui job, este foarte important sa va pastrati atitudinea pozitiva, chiar daca eforturile voastre nu dau imediat rezultatul dorit.

Cautarea unui job afecteaza atitudinea si moralul candidatilor, mai ales atunci cand apare o intrerupere profesionala, iar cautarile dureaza mai mult decat se asteapta.
Este normal ca in aceasta situatie sa va simtiti usor descumpaniti, insa nu trebuie sa va lasati condusi de aceasta stare, care nu este deloc benefica.
Urmatoarele sfaturi va vor ajuta sa va pastrati atitudinea pozitiva pe parcursul procesului de recrutare.

Nu renuntati la rutina zilnica!
Atunci cand nu mai ai un job si o activitate zilnica, este foarte usor sa-ti pierzi motivatia. Ganditi-va la cautarea unui job ca la "un job zilnic", care incepe si se termina la o ora anume. Daca urmati un anumit program, veti reusi sa fiti mai eficienti si mai productivi atunci cand nu lucrati.

Construiti-va un plan pentru cautarea unui job!
Este important sa va organizati si sa incepeti prin a va stabili prioritatile pentru noul job. In acest fel, nu veti alerga dupa mai multi iepuri in acelasi timp. Daca dupa o perioada, observati ca nu aveti succes in directia in care cautati, opriti-va si reganditi obiectivele. Nu va temeti de o reorientare profesionala!

Treceti in revista punctele pozitive!
Faceti o lista cu toate elementele pozitive despre voi, inclusiv competente, personalitate, realizari, proiecte de care sunteti mandri, situatii in care ati excelat si lucruri la care va pricepeti. Revizuind toate aceste lucruri, va veti aminti de punctele voastre forte si veti fi mai optimisti.

Fiti Voluntari!
Pierderea unui job va afecteaza increderea in sine si va face sa va simtiti inutili? Cautati sa participati in cadrul unor actiuni de voluntariat. In acest mod, va veti simti mai valorosi, iar faptul ca ii ajutati pe ceilalti va creste increderea in sine si atitudinea pozitiva. In plus, voluntariatul este o sursa de experienta profesionala si de oportunitati.

Concentrati-va pe ceea ce puteti controla!
Nu puteti controla cat de repede sunteti contactati de un angajator sau daca acesta hotaraste sau nu sa va angajeze. Decat sa va irositi energia pe astfel de ganduri, concentrati-va mai bine pe aspectele pe care le puteti controla, si anume CV-ul, scrisoarea de intentie si prestatia la interviu.

Atitudinea pozitiva si perseverenta sunt 2 calitati foarte importante pentru ca procesul de recrutare sa fie unul de succes!Mai multe despre "Ramaneti pozitivi in timpul cautarii unui job!":

Principalele criterii de selectie a angajatilor

Principalele criterii de selectie a angajatilor

Nu este foarte usor pentru un angajator sa aleaga viitorul angajat. Prima impresie joaca un rol important, dar intuitia nu este un criteriu foarte fiabil.

» Citeste tot articolul

Etapele procesului de recrutare

Etapele procesului de recrutare

Procesul de recrutare cuprinde mai multe etape. Fiecare companie decide cat de importanta este parcurgerea acestor etape.

» Citeste tot articolul

Recrutarea online

Recrutarea online

Daca pana acum ceva timp cele mai multe persoane isi cautau locuri de munca cu ajutorul ziarelor nationale si locale sau direct la oficiile teritoriale de munca, in prezent, cele mai multe persoane apeleaza la ajutorul internetului pentru acest lucru.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania