Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Procesul de recrutare » Procesul de recrutare: utilizarea retelelor sociale

Procesul de recrutare: utilizarea retelelor sociale

Procesul de recrutare: utilizarea retelelor sociale

Procesul de recrutare: utilizarea retelelor sociale

Din ce in ce mai multi candidati gasesc angajatorii cu ajutorul internetului. Cresteti sansele voastre de recrutare inscriindu-va in retele sociale.


Retelele sociale
sunt spatii de comunicare care permit intalnirea de noi colaboratori, noi clienti si chiar noi angajatori, permit stabilirea de parteneriate, permit informarea cu privire la anumite companii si, chiar gasirea unui loc de munca.

Recrutarea cu ajutorul acestor retele sociale este gratuita, dar anumite servicii suplimentare necesita plata anumitor abonamente.

Utilizarea retelelor sociale in recrutare presupune si anumite erori pe care trebuie sa le eliminati:

- Nu acceptati cereri de contact din partea unor persoane pe care nu le cunoasteti. Daca primiti o oferta de munca din partea unei persoane cu care nu ati vorbit niciodata nu ezitati sa cereti cat mai multe informatii, inainte de a va prezenta.

- Nu trimiteti invitatii persoanelor pe care nu le cunoasteti. Daca vreti sa intrati in relatii cu o persoana pe plan profesional, trimiteti o cerere de contact cu explicatiile corespunzatoare.

- Nu confundati calitatea cu cantitatea si nu incercati sa creati o retea cat mai mare. Pentru a constitui o retea de calitate, intrati in contact cu persoane pe care le cunoasteti si in care aveti incredere pe plan profesional.

Pentru o recrutare reusita trebuie sa updatati profilul vostru cand au loc anumite schimbari si sa eliminati detaliile nepotrivite, precum poze indecente sau comentarii negative. Trebuie lasate doar acele informatii care creeaza o imagine pozitiva despre voi.

Principalul avantaj in utilizarea retelelor sociale in procesul de recrutare il reprezinta costurile foarte mici, uneori chiar inexistente.Mai multe despre "Procesul de recrutare: utilizarea retelelor sociale":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania