Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Procesul de recrutare » Principalele criterii de selectie a angajatilor

Principalele criterii de selectie a angajatilor

Principalele criterii de selectie a angajatilor

Principalele criterii de selectie a angajatilor

Nu este foarte usor pentru un angajator sa aleaga viitorul angajat. Prima impresie joaca un rol important, dar intuitia nu este un criteriu foarte fiabil.

In general angajatorul foloseste o grila de evaluare a potentialilor angajati. Aceasta grila de evaluare consta intr-o lista de criterii de selectie care este completata de angajator dupa fiecare interviu.

Principalele criterii utilizate in selectia de personal:

Cunostintele tehnice – foarte multi specialisti in resurse umane si angajatori pun un accent deosebit pe lista cunostintelor tehnice din CV. Acestia se bazeaza pe faptul ca specializarea  creste interesul vostru de a lucra in domeniul respectiv.

Motivarea – angajatorii incearca sa afle de ce vreti sa lucrati in compania lor si, in principal, pe postul respectiv. Este considerat un factor determinant pentru decizia de angajare. Explicati cu entuziasm motivele pentru care vreti sa lucrati in compania respectiva. O buna pregatire a interviului de angajare (care include si informarea despre companie si job), cat si o atitudine entuziasta, garanteaza sansele voastre de reusita.

Experienta - angajatorii acorda o importanta deosebita experientei in munca, in special in domeniul studiat. Obtinerea de job-uri de vara sau stagii constituie un atu important. Lucrarea de licenta, lucrarea de disertatie, cat si alte proiecte importante din parcursul vostru pot fi considerate experiente importante pentru angajatori.

Limbile straine – cunoasterea mai multor limbi straine este un atu oriunde in lume si in orice companie. Cunoasterea de limbi straine este, in general, evaluata in timpul interviului, prin teste sau discutii in limbile cunoscute.

Mobilitatea – companiile care lucreaza la nivel international acorda o atentie deosebita interesului candidatilor de a se deplasa dintr-o regiune in alta. Fara a fi obligatorie, demonstrarea interesului candidatilor pentru deplasarea in diferite regiuni va creste calitatea candidaturii voastre.

Creativitatea – foarte dificil de demonstrat intr-un interviu de angajare, angajatorii cauta sa evalueze capacitatea voastra creativa. Puteti sa demonstrati creativitatea voastra vorbind despre modalitatea prin care ati realizat anumite proiecte si ati organizat activitatile extrascolare.

Fiecare companie foloseste o grila de selectie, care este adaptata filozofiei si valorilor proprii. Fiecare angajator cauta un tip de angajat diferit!Mai multe despre "Principalele criterii de selectie a angajatilor":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania