Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Procesul de recrutare » Esti un candidat cu potential ridicat?

Esti un candidat cu potential ridicat?

Esti un candidat cu potential ridicat?

Esti un candidat cu potential ridicat?

Intr-un mediu profesional aflat in permanenta concurenta, identificarea si recrutarea candidatilor cu potential ridicat este o misiune foarte importanta pentru orice organizatie.

Marile companii sunt tot mai interesate de programe specializate in identificarea angajatilor-cheie care pot contribui la dezvoltarea afacerilor. Si firmele de recrutare propun diverse programe de "Talent Management" ce constau in identificarea si cultivarea persoanelor cu potential ridicat.

Care sunt calitatile unui candidat cu potential ridicat? Ce anume il deosebeste fata de ceilalti candidati? Iata cateva din cele mai importante caracteristici ale unui profil "high-potential".

Motivarea
Persoanele cu potential ridicat sunt foarte motivate, atat intrinsec, cat si extrinsec. Motivatia este data atat de beneficiile financiare, cat si de satisfactia obtinuta prin practicarea job-ului.

Ambitia
Dorinta de a progresa in permanenta din punct de vedere profesional si nu numai, de a acumula noi cunostinte si de a dezvolta noi aptitudini, este o calitate definitorie a persoanelor cu potential ridicat.

Capabilitatea
Un candidat "high-potential" trebuie sa demonstreze ca este capabil, ca are aptitudini profesionale importante, calitati de leadership, performante profesionale, etc. Insusirea de a fi capabil se masoara in functie de domeniul si de cerintele postului.

Inovatia
Persoanele cu potential ridicat nu muncesc numai din greu, ci muncesc inteligent. Ei cauta in permanenta solutii pentru a-si eficientiza activitatea, invata tehnici noi si dezvolta rutine care sa le permita sa-si gestioneze mult mai bine timpul si sa faca cat mai multe lucruri.

Dedicarea
A fi dedicat inseamna a depasi barierele unui job normal. Inseamna sa fii un bun organizator, mentor, sa-ti folosesti aptitudinile profesionale pentru a realiza multe alte lucruri in afara sarcinilor zilnice, lucruri care sa-ti aduca numeroase satisfactii.

Leadership
Un candidat cu potential ridicat constituie un exemplu si un model pentru ceilalti. Este o persoana care stie sa puna intrebari si sa asculte si careia nu ii este frica de provocari. Este motorul intregului departament si un sprijin important pentru intreaga organizatie.

Toate aceste calitati se dezvolta si se intretin prin multa munca si perseverenta si prin dorinta de a fi un bun profesionist in tot ceea faci.Mai multe despre "Esti un candidat cu potential ridicat?":

Ce informatii nu trebuie incluse in CV?

Ce informatii nu trebuie incluse in CV?

Informatiile pe care le includeti in CV trebuie selectate astfel incat acesta sa atraga atentia angajatorului intr-un mod pozitiv.

» Citeste tot articolul

Ce este scrisoarea de intentie?

Ce este scrisoarea de intentie?

Scrisoarea de intentie este un document structurat, de maxim o pagina, trimis angajatorului, in care va exprimati dorinta de a lucra in cadrul companiei, demonstrand ca aveti toate calitatile necesare pentru job-ul respectiv.

» Citeste tot articolul

Cum va pregatiti pentru un interviu in engleza?

Cum va pregatiti pentru un interviu in engleza?

Interviul intr-o limba straina este mai dificil si necesita o pregatire serioasa a candidatului.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania